Aşıklar Şehri Uşak'a Yakışır Bir Gece

Birbirinden yetenekli ozanların bir araya geldiği aşıklar buluşması, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Uşak halkının büyük hayranlıkla dinlediği ozanlar hafızalardan silinemeyecek bir müzik ziyafeti sundu.
Aşıklar Şehri Uşak'a Yakışır Bir Gece

Uşak Belediyesi Sanat Akademisi önderliğinde gerçekleştirilen aşıklar buluşması, Uşak halkı tarafından büyük  ilgi gördü. Uşak’ın yerlisi olan ve Uşak’ta yetişmiş ozanlar, söyledikleri türkülerle dinleyenleri mest etti. Sunuculuğunu Uşak Belediyesi Sanat Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Mutlu Keklik’in yaptığı sanat şöleninde ozanların eserlerine seyirciler de eşlik etti. Salonda eğlenceli anlar yaşandı. 

PROGRAMDAKİ 10’UNCU AŞIK GÜLÜMSETTİ
İlkler şehri Uşak’ta, ilk ve en büyük aşıklar buluşmasına 10 aşığın katılacağı duyurulmuştu. Fakat program esnasında sırasıyla dokuz aşık sahne aldı. Uşak Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler ekibinin ilginç fikriyle programa katılan onuncu aşık, ‘Uşak haklı’ oldu. Salondaki seyircilere, seslendirecek şarkının sözleri yazılı olan kağıtlar dağıtıldı. Kağıtlarda Ege bölgesine ait “On Yedi Benli Şadiye” türküsü  yazıyordu. Program bitişinde bu türküyü dokuz aşıkla beraber onuncu aşık unvanını alan seyiciler seslendirdi. Salondaki seyirciler hem türküye ses oldu hem eğlendi.


İlkler şehrine yakışan ilk büyük çaplı aşıklar buluşmasında, ozanların birer birer seslendirdiği eserlere Yavuz Turgut şefliğinde Uşak Belediyesi Sanat Akademisi'nin oluşturduğu bir orkestra eşlik etti. Programa Grup Yongalar’ın eşsiz yorumuyla başlandı. Sonra sırasıyla İbrahim Hotak, Şaban Er, Aşık Garip Ali, Aşık Tolgacan, Mustafa Çobanoğlu, Mehmet Karadedeli sahne aldı. Uşak halkının yüreklerini ısıtan sanat şöleninde, dinleyiciler Uşak’ın neden “Aşıklar Şehri” olduğunu bir kez daha hissetti.

UŞAK’IN YENİ AŞIKLARI O KURSLARDAN ÇIKACAK
Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, Aşıklar şehrinin ozanlarına ve orkestra şefliğini yapan Yavuz Turgut’a plaketlerini taktim etti. Ünal program sonunda şunları dile getirdi; “Atatürk Kültür Merkezinde Uşak’ımızın yetiştirdiği, Uşak’ın bağrından kopan üstadlarımızı dinledik. Uşak halkınında  aşıklarımızı inanılmaz bir sevgi ile karşıladıklarını ve konseri dikkatle dinlediğini gördük. Belediye Başkanımız sanata ve sanatçıya destek olmaya devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde Sanat Akademimiz bulunuyor ve 700’den fazla öğrencimiz eğitim görüyor. Çeşitli alanlardaki kurslarımızla yeni aşıklarımız, ozanlarımız yetişiyor.”
Orkestra şefliğini yapan  Turgut, böyle bir organizasyonun parçası olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Hem aşıkların hem de  bizim için ilk olan bu programı gerçekleştirmek üzere bize imkan verildi. Bu  yüzden çok mutluyum. Halk tarafından beklediğimizin üzerinde bir ilgi gördük. Herkese geldiği için teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Çok yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını söyleyen Genel Sanat Yönetmeni Keklik ise, Sanat Akademisi’nin kurulmasının üzerinden üç yıl geçtiğini paylaşarak şöyle devam etti:  “O zamandan bugüne kadar bu proje aklımızdaydı. Gerçekleştirmek  bugüne nasip oldu. Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’ın önderliğinde bu programı hazırladık. Öncelikle bu tür etkinliklere her zaman destek veren Belediye Başkanımız’a, onuncu aşık olan Uşak halkına ve diğer dokuz aşığımıza teşekkür  ediyorum. Uşak sanatla sanat Uşak’la güzel.” dedi.