Afyonkarahisarlı sanatseverler Palaz ile buluşacak!

Konya Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan Palaz isimli oyun Afyonkarahisarlı sanat severlerle buluşmak için geri sayıma başladı.
Afyonkarahisarlı sanatseverler Palaz ile buluşacak!

Konya devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen Palaz, Afyonkarahisarlı tiyatroseverlerle buluşmak için gün saymaya başladı. Düzenlenecek olan oyunda Osmanlının son döneminde padişah tarafından verilen emirle yurt dışında uçuş eğitimi alan ve ilk şehit pilotlarımız olarak tarihe geçen Nuri Bey ile Fethi Bey'in hikayesi anlatılıyor.

PALAZ'IN HİKAYESİ HERKESİ DERİNDEN ETKİLEYECEK!

Türkiye’nin ilk şehit pilotlarının hayatlarının anlatıldığı ‘Palaz’ isimli tiyatro oyunu Afyonkarahisar’da sergilenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Konya Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan Palaz isimli tiyatro gösterisi Afyonkarahisar Hattat Ahmet Karahisar-İ Kültür ve Sanat Merkezinde sergilenecek. Oyun, Osmanlı’nın son zamanlarında padişahın emriyle yurt dışında tayyarecilik (uçuş) eğitimi alan, daha sonra çeşitli cephelerde görev alıp fayda sağlayan ülkemizin ilk şehit pilotlarımızdan olan Nuri Bey ve Fethi Bey’in hikayesini anlatıyor. Gösteri 8 Şubar Perşembe günü seyirci ile buluşacak.

palaz-1.jpg

PALAZ TİYATRO OYUNUN KONUSU NE, OYUNCULARI KİMLER?

Osmanlı’nın son zamanlarında padişahın emriyle yurt dışında tayyarecilik (uçuş) eğitimi alan, daha sonra çeşitli cephelerde görev alıp fayda sağlayan ülkemizin ilk şehit pilotlarımızdan olan Nuri Bey ve Fethi Bey’in hikayesi...

Fethi Bey Fatih Yağlıcan

Nuri Bey Onurcan Arıkan

Süreyya İlmen Doğukan Kutlu

Mahmut Şevket Paşa Zafer Kora

Belkıs Hanım Almina Ay

Belkıs Anne Melisa Kocaman

Seher Hanım Rumeysa Çetin

Granil Yağız Demiral

Ulak Ömer Faruk Avcı

Oyuncu Emirhan Subaşı

Oyun Afyonkarahisarlı sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Anlatılan öykünün son derece hassas olması dikkat çekerken bu nedenye oyunun yoğun ilgi görmesi bekleniyor.