Afyonkarahisar'da satranç turnuvası şampiyonları belli oldu

Ayfon'da düzenlenen satranç turnuvası maçları sona erdi ve kazanan isimlere ödülleri teslim edildi.
Afyonkarahisar'da satranç turnuvası şampiyonları belli oldu

2024 yılının birinci haftası itibari ile başlayan Satranç turnuvası sona erdi. Afyonkarahisar genelinde 8 yaş altı ve 12 yaş ve altı ile açık olmak üzere toplamda 3 ayrı kategoride düzenlenen turnuvada yapılan müsabakalar sonucunda kazanan isimler belli oldu.

Turnuvada kazanan isimler 8 yaş ve altı kategorisinde, Eskişehirli sporcu Elif Güven, 12 yaş ve altı kategorisinde, Afyonkarahisarlı sporcu İhsan Mete, Açık kategoride, Trabzonlu sporcu Taha Ramazan Uysal ise birinci olmayı başardı. Turnuvada dereceye giren isimlere kupaları teslim edildi.

AFYONKARAHİSAR'DA SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ!

Afyonkarahisar'da, 2024 yılının ilk haftasında yeni yıl satranç turnuvası düzenlendi. Turnuva, 8 yaş ve altı, 12 yaş ve altı ile açık olmak üzere üç kategoride yapıldı. 8 yaş ve altı kategorisinde, Eskişehirli sporcu Elif Güven birinci oldu. Afyonkarahisarlı Emirhan Karakaya ikinci, Abdülhamid Otaş üçüncü, Ege Kol dördüncü ve Ömer Yasin Kadayıfçılar beşinci oldu.

satranc-1.jpg

12 yaş ve altı kategorisinde, Afyonkarahisarlı sporcu İhsan Mete Şentürk birinci oldu. Eskişehirli Arel Yeşilçay ikinci, Yiğit Hayyar üçüncü, Eren Sert dördüncü ve İzmirli Çağan Atlas Karaveli beşinci oldu. Açık kategoride, Trabzonlu sporcu Taha Ramazan Uysal birinci oldu. Afyonkarahisarlı Mustafa İsmet Oruç ikinci, Asil Beki üçüncü, Kütahyalı Kazım Bahadır Kaçar dördüncü ve Afyonkarahisarlı Hasan Hüseyin Tat beşinci oldu.

satranc-2.jpg

Turnuvaya, Afyonkarahisar, Eskişehir, İzmir ve Kütahya'dan toplam 50 sporcu katıldı. Turnuva, büyük çekişmeye sahne oldu. Dereceye giren sporculara, ödülleri Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu tarafından verildi.

Düzenlenen tören ile madalyalarına kavuşan sporcular büyük sevinç yaşarken il genelinde benzer organizasyonların devam edeceği ifade edildi.