“9. Uşak Kanatlı Deniz Atı Film Festivali” ödül töreni ile sona erdi

Bu yıl 9. Kez düzenlenen 3 bin 897 kısa filmin gösterime sunulduğu ve 14 farklı ülkeden 47 filmin prömyerine yer verilen, “Uşak Kanatlı Deniz Atı Film Festivali” Uşak bölümü düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.
“9. Uşak Kanatlı Deniz Atı Film Festivali” ödül töreni ile sona erdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ve Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Topluluğu öncülüğünde 13 – 21 Aralık tarihlerinde Uşak’ta düzenlenen film festivali, Uşaklılar için tam bir sinema şöleni oldu.

Bu yıl ilk kez şehrin bütün katmanlarına yayılan film festivaline; Almanya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Fransa, İran İtalya, İngiltere, Kazakistan, Kosava, Polonya ve Portekiz gibi ülkelerden katılım sağlandı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine; Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Belediye Başkan Vekili Zeynep Ceylaner, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, Uşak Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Ceylan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“9. Uşak Kanatlı Deniz Atı Film Festivali” nin bu yıl Uşak’ın Kurtuluşu’nun 100. Yıldönümüne denk gelmesi ile birde ”Uşak Kısa Film Festivali” eklendi.

Başta Uşak Valisi Dr. Turan Ergün olmak üzere törene katılan protokol üyeleri, festivalde jüri üyeliğini yapan; Azadeh Masihzadeh, Katarzyna Warzecha, Lendita Zeqiraraj, Leonardo Mertinelli, Patirca Nogueira, Rand Abou Fakher ve Zhannat Alshanova’ya plaket ve dereceye giren film yönetmenlerine ödüllerini verdi.

Yakın zamanda İstanbul etabı yapılacak festivalde ödül alan filmler şunlar oldu:

En iyi Film ve en iyi yönetmen: Cehennem Boş, Bütün şeytanlar

En iyi Oyuncu: Bahçeler Put Kesildi / Beran Soysal

En iyi Yardımcı Oyuncular: Bugün değil / Çınar Yükçeker, Ömer Gökay Şanlıer

En iyi senaryo: Stiletto

En iyi öğrenci belgeseli: Sandes

En iyi görüntü yönetmeni, en iyi efekt ve en iyi ses tasarımı: Uzak Ayna

En iyi müzik: Agit Işık

En iyi makyaj: Meryem

En iyi sanat yönetimi: İstanbul İstanbul

En iyi kurgu: Larva

En iyi Kurmaca: Dördüncü duvar

(SALİH KILINÇ / HABER)