9. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali 13 – 17 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek

Uşak Kültür ve Turizm Müdürlüğü 9. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali’nin 13 – 17 Aralık tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
9. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali 13 – 17 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek

Uşak’ın Kurtuluşunun 100. Yılı Kutlamaları kapsamında yapılacak olan kısa film festivali, bu yıl ilk kez Bir Eylül Yerleşkesi içerisinden kentin merkezine taşındı. Bu yıl toplamda 203 kısa filmin yarışmaya katılmak için başvuru yapıldığı da belirtildi.

İşte Uşak Kültür ve Turizm Müdürlüğünün konu ile ilgili basın açıklaması:

“T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün ve bu yıl ilk defa Türkiye Tanıtım ve Turizm Geliştirme Ajansının destekleriyle yurt dışından ve yurt içinden birçok konuğun katılımıyla Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda 13-17 Aralık 2022 tarihlerinde 9. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali gerçekleşecektir.

Uluslararası Kısa Film, Ulusal Kısa Film ve Ulusal Öğrenci Filmleri kategorilerinde Kanatlı Denizatı Ödüllerinin takdim edileceği festivale bu yıl ilk defa Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı onuruna “Uşak Kısa Film Yarışması” kategorisi de eklenmiştir. Konu itibarıyla Uşakla ilgili olan ve/veya çekimleri Uşak’ta gerçekleşen kurmaca ve belgesel filmler 5 dalda Kanatlı Denizatı Ödüllerinin yanı sıra T.C. Uşak Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından karşılanacak olan para ödülü için de yarışacaktır.

1. 10.000 TL

2. 7.500 TL

3. 5.000 TL olan ödüller için Uşak Kısa Film kategorisine 203 film başvurusu yapılmıştır.

Uluslar arası kategoride 119 ülkeden 3266 filmin, Ulusal kategoride 234 filmin, Ulusal Öğrenci kategorisinde 194 filmin Uşak Kısa Film kategorisi içinse 203 filmin başvuru yaptığı festivalin açılışı 13 Aralık 2022 saat 19.00 da, kapanışı 17 Aralık saat: 20.00’da Atatürk Kültür Merkezinde Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’ün teşrifleriyle gerçekleşecektir.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Tanıtım ve Turizm Geliştirme Ajansının destekleriyle Uşak Kültür ve Turizm Müdürlüğünün davetlisi olarak 14 farklı ülkeden katılımcının geleceği festival şehrimizin kültür sanat hayatının yanı sıra tanıtımına da büyük katkı sunacaktır.

14 ülkeden yabancı konukların yanı sıra ülkemizde kısa film sektörünün öncü isimlerinin  (yönetmen, oyuncu, senarist, yazar vb) katılacağı festival hem ilimizin tanıtımına büyük katkı sunacak hem de

 4 gün boyunca İlimizdeki çeşitli noktalarda gerçekleşecek olan kısa film gösterimleri, söyleşiler, canlı yayınlar, konserler, ziyaretler, geziler gibi etkinliklerle kültür ve sanatla iç içe bir ortam teşekkül edecektir.  AKM Sanat Galerisinde 17 Aralık 2022  saat 14.00’da 9. Uluslar arası Uşak Kısa Film Festivali Film Afişleri sergisi açılacaktır.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Sezgin’in başkanlığında  Dr. Onur Keşaplı’nın T.C. Uşak Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün koordinasyonunda organizasyona destek veren düzenleme kurulu tarafından gerçekleştirilecek olup hem ülkemizin hem Uşak’ımızın kültür, sanat ve tanıtımına büyük katkı sunacağından dolayı bu festivale  tüm halkımız davetlidir.

(SALİH KILINÇ  / HABER)