“100 Yılda 100 Korist ile Cumhuriyet Konseri” Uşak ve ilçelerinde büyük ilgi gördü

Uşak Valiliği himayelerinde Milli Mücadele Zaferi’nin 100. Yılı Etkinleri’ kapsamında; Uşak Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğiyle düzenlenen “100. Yılda 100 Korist ile Cumhuriyet Konseri” izleyenlere Cumhuriyet coşkusunu yaşattı. Uşak’ta iki kez sergilenen konser, Eşme ve Banaz ilçelerinde de izleyicilerden büyük alkış aldı.
“100 Yılda 100 Korist ile Cumhuriyet Konseri” Uşak ve ilçelerinde büyük ilgi gördü

Uşak Valiliği himayelerinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uşak Belediyesi işbirliğiyle Şefliğini Vala Gedik Özel Eğitim Ortaokulu Müzik Öğretmeni Engin Büyükarslan'ın yaptığı 100 korist ve 16 Kişilik orkestra 28 Ekim akşamı Uşak'ta r bir konser verdi. Aynı zamanda Projenin fikir babası olan Şef Engin Büyükarslan konsere gösterilen ilgiden memnun olduklarını ve proje için desteklerini esirgemeyen Uşak Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

Atatürk Kültür Merkezi’nde büyük salonu dolduran dinleyiciler 2 saat boyunca marş, şarkı ve türkülerden oluşan repertuarla keyifli anlar yaşadılar. Konser, Müzik Öğretmeni Kayhan Ertuğrul’un dinleyicilerle birlikte İstiklal Marşını seslendirmesi ile başladı. Koro; Biz Atatürk Gençleriyiz” ve “Sakarya Marşı” nı art arda seslendirdi.

Solist Erdem Büyükarslan, “Cumhuriyet Güneşi”, Solist Nehir Nacak, “Sonsuza”, Solist Serkan Yazgan, “Bülbülüm Altın kafeste”, ve solist Serap Büyükarslan’ın seslendirdiği “Sobalarında Guru da Meşe Yanıyor Efem” türkülerini seslendirmesiyle son buldu.

İkinci bölüm; Celal Emre’nin seslendirdiği, “İleri Marşı” ile başladı. Konser; Serhat Çırak’ın seslendirdiği, “Eğilmez Başın Dumanlı dağlar gibi”, Solist Neşe Can; “Mızıka çalındı düğün mü sandın?”, Solist Coşkun Değirmencioğlu, “Cumhuriyet Türküsü”, Koronun seslendirdiği, “Memleketim”, 29 Ekim Cumhuriyet Marşı” parçalarıyla devam etti. Finalde koro ve izleyiciler ellerinde bayraklarla “İzmir Marşı”nı seslendirdi.

Uşak merkezde 2 kez tekrarlanan konser, Eşme ve Banaz ilçelerinde de büyük bir beğeni ile izlendi.

Uşak’taki konseri; Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’ün eşi Hülya Ergün, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner ve Uşak Milli Eğiitm Müdürü Bülent Şahin’de izledi. Uşak’ın First Lady’si Hülya Ergün, Şef Engin Büyükaraslan ve eşi Serap Büyükarslan ile diğer koristleri tebrik etti.

Projenin fikir babası olan Şef Engin Büyükarslan, “Uşak’ta 2 kez, Eşme ve Banaz ilçelerimizde birer kez verdiğimiz konserlerin, halkımızın ilgisinden ve alkışlarından çok güzel geçtiğini görebiliyoruz. Bu konserler, ekibimizin başarısıdır. Emeği geçen tüm müzik öğretmeni arkadaşlarımıza, eşim Serap Büyükarslan’a ve koroda yer alan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde mutluğunu dile getirdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)