Zümra Kadınları Uşak Yöresel Ürünler Çarşısı'nda yerini aldı!

Uşak Belediyesi tarafından kapsamlı bir yenileme çalışmasından geçirilen Yöresel Ürünler Çarşısı yeniden hizmete alınmıştı. Yöresel Ürünler Çarşısı'na Zümra Kadınları da katıldı.
Zümra Kadınları Uşak Yöresel Ürünler Çarşısı'nda yerini aldı!

Uşak'ın en önemli çarşıları arasında yer alan ve Uşak Belediyesi tarafından kapsamlı bir tadilat çalışmasından sonra yenilenerek hizmete alınan Yöresel Ürünler Çarşısı büyük ilgi görmeye devam ediyor. Uşaklıların hesaplı alışveriş için tercih ettikleri çarşıya dün yeni bir katılımcı daha eklendi.

Kendi gelirlerini kazanmak ve emeklerini üretime dökerek hem ev ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınlar için kurulan Zümra Kadın Kooperatifi de Yöresel Ürünler Çarşısı içerisinde yer aldı. Zümra Kadın Koop. için Uşak Belediyesi tarafından ayrılan 3 dükkan hizmete girdi.

ZÜMRA KADIN ÜRÜNLERİ YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISINDA!

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın talimatıyla kentin görsel dokusuna yakışmayan eski belediye binası geçtiğimiz yıl yıkılmış, arka bölümde bulunan eski kasap hali tadilattan geçirilmişti.

zumra-1.jpg

Ön kısma inşa edilen ve modern yapısıyla göz dolduran bina ile birleşen yapı, Yöresel Ürünler Çarşısı adıyla hizmete açılmıştı.

zumra-2.jpg

Bugün gerçekleşen programla çarşı içerisinde bulunan 3 dükkânı Zümra kadınlarına tahsis eden Başkan Çakın, “2 yıl önce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Zümra kadınlarımıza El Emeği Pazarını armağan etmiştik. Bugün yine 8 Mart ve biz bu defa üreten kadınlarımız için kentin kalbindeki bu yepyeni modern çarşıdan 3 dükkânı kendilerine tahsis ettik. Üreten ve çalışan kadını her zaman destekleyeceğiz.” dedi.

zumra-3.jpg

Programda kadınlara hitap eden Çakın, kadınların fıtrat olarak güçlü bir yaradılışa sahip olduğunu ve üstesinden gelemeyecekleri bir şey olmadığını söyledi. Çakın, “Biz bir gün değil her gün kıymetli kadınlarımıza değer veriyor ve üreten kadınımızın ihtiyaçlarına yönelik hizmetler hazırlıyoruz, ancak sembolik olarak farkındalık yaratmak için bu güne özel bir kutlama yapıyoruz.

zumra-4.jpg

Bu kapsamda kentimize kazandırdığımız bu önemli merkezde kadınlarımızla bir araya gelmek istedik. Ahilik Haftası’nda Ticaret Bakan Yardımcımızın katılımlarıyla hizmete açtığımız bu yapı inşallah bundan sonra kentimizin alışveriş dendiğinde akla ilk gelen noktası olacak; “yöresel ürünler nereden alınır” sorusunun da cevabı olacak" dedi.

Söz konusu dükkanlarda Uşaklıların şehir dışına giderken yanlarında götürebilecekleri, yine Uşak'a gelen kişilerin Uşak'ın en meşhur yöresel ürünlerini bulabilecekleri bir alan olacak. Zümra kadınları kendilerine sunulan bu destek ve fırsat için Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'a teşekkür ederken Başkan Çakın tarafından hayata geçirilen proje tam not aldı.