Yüzdeki tüylere doğal çözümler neler?

Hali hazırdaki tüyleri geride bırakan ve belirgin kıl görüntüsü rahatsız edebilmektedir. Doğal bazı yöntemlerle yüzdeki tüylenmeyi gidermek mümkündür.
Yüzdeki tüylere doğal çözümler neler?
Yüzdeki Tüylenmelerin Nedeni
Yüz bölgesinde kendiliğinden belirsiz tüyler ve bir de ekstra durumlarda ortaya çıkan kıllar vardır. Hoş durmayan ve kadınların kendilerini rahatsız hissettiren bu duruma doğal yöntemlerle çözüm bulabilirsiniz. Yüzdeki tüylenmelerin nedenleri ise şu şekilde sıralanabilir:

 

• Kortizon ilaçları ve benzeri türde ilaçları sürekli kullanma
• Aşırı strese maruz kalındığı için hormonlarda değişim olması
• Ailede genetik olarak bu durumu yaşayan başka kişilerin olması
• Adetin kesildiği menopoz döneminde erkek hormonundaki artış
• Yüze ağda ve jilet uygulamak doğal tüyleri kıla çevirmek yüzde anormal tüylenmeye neden olabilir.

 

Cildin kendi yapısına en az müdahale ile sağlıklı kalmasını sağlamak önemlidir. Çünkü cilde yapay yollardan müdahale yapıldığında geçici bir süre fayda sağlarken bir yandan da hasar oluşturabilir. Yüzdeki tüyleri azaltmak için de ağda gibi ürünler yerine doğal yollarla tüylerin rengini açmak ya da dökülmelerini sağlamak en mantıklı çözüm olacaktır.

 

Yüzdeki Tüylenmeleri Azaltan Zerdeçal Kürü
Yüzdeki tüylenmeleri azaltan doğal yöntemlerden biri zerdeçal kürüdür. Kolayca yapacağınız bu uygulama haftada bir kere yapılırsa yeterli olacaktır.
Gereken malzemeler, 2 çorba kaşığı zerdeçal ve bir miktar süttür. Yapılışına gelince öncelikle süt ve zerdeçal birlikte bir kapta karıştırılır. Bu ikisinin macun kıvamına gelmesi sağlanır. Daha sonra da yüzünüzdeki tüylenme olan bölgeye doğru aşağıdan yukarı sürülür. Bu şekilde 15 dakika bekleyip soğuk suyla yüzünüzü yıkayınız. Tüylenme olmayan kısımlara doğru sürülmesinde bir sakınca yoktur.

 

Doğal Tüy Azaltıcı Soğan Kürü Tarifi
Başka bir tüy azaltıcı doğal tarif ise soğan kürü tarifidir. Bu kür için gereken malzemeler 2 tane orta boy soğan ve 10-12 fesleğen yaprağıdır. Bu iki malzemeyi bir rondoda karıştırmadan önce soğandaki şeffaf zarı çıkarmanız gerekir. Yine bir macun kıvamında sonuç elde edersiniz. Bu macunu tüylerinizin olduğu alana sürün ve 25 dakika bekleyin. Yapılan bu uygulamayı haftada üç ya da dört kere tekrar edebilirsiniz. Bir ay tamamlanınca bırakabilirsiniz.