Yüz inceltici egzersizler

Yanaklarımızın daha ince görünmesini ve daha estetik bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız bu yazımızdaki yüz zayıflatan ve incelten egzersizleri uygulayabilirsiniz.
Yüz inceltici egzersizler
Yanaklarınızı çok dolgun görünüyorsa ve bu durumdan hoşnut değilseniz yanakların incelmesi ve daha estetik bir görünüme sahip olması için sizlere yüzünüzün incelmesine ve zayıflamasını sağlayacak oturduğunuz yerden kolayca yapabileceğiniz 8 hareketi paylaşıyoruz.

Ördek Dudak Hareketi

Bu hareketin amacı yanaklarındaki ana kasları çalıştırmaktır. Dudaklarınızı süzdükten sonra açıp kapatarak ve dudaklarınızı ileriye doğru iterek 15 dakika boyunca bu hareketi yapmanız gerekmektedir.

Dudağı Sağa Sola Yamultmak

Sanki sizi tiksindiren bir şey varmış gibi dudağınızı yamultarak ilk olarak kendinin bir tarafına daha sonra diğer tarafına kaydırarak 15 dakika bu hareketi tekrarlamanız aynı zamanda boyun kaslarınızı çalıştırmaya da yarayacaktır.

Balık Dudak Hareketi

Bu hareket çocukluğumuzda mutlaka hepimizin yapmış olduğu bir hareket olduğu için daha kolay yapılmaktadır. Yanakları içe çekerek dudakların öne çıkarılması ile yapılan bu hareket sırasında kafanın arkaya eğilip çenenin tavana doğru uzatılması yanak yağlarını yakmak için size yardımcı olacaktır. Bu hareket 15 defa 10 saniyelik periyotlar ile yapılmalıdır.

Gülümsemek

Ağzınızı gülümseyecek gibi açarak üst dudak ile üst dişlerinizi kapatıp işaret parmaklarınızı aynı anda elmacık kemiklerinizin üzerine koyup yukarı doğru ettirmeniz ve bunu 30 saniye boyunca tekrarlamanız sizin için faydalı bir egzersiz olacaktır.

Ağız Açıp Kapamak

15 defa dilinizi alt dişlerinize dayayarak ağzınızı mümkün olduğunca çok açarak bu egzersizi yapabilirsiniz.

Gözleri Sıkıca Kapatmak

Hiçbir alakası yokmuş gibi düşünseniz de gözlerinizi sıkıca kapatarak yanaklarınızı da bulunan yağları yakabilirsiniz. Birkaç saniye boyunca gözleri sımsıkı kapatıp açarak ve bunu 15 defa tekrarlayarak yanak yağlarınızı yakabilirsiniz.

Çeneyi Oynatmak

Çenemizin alt kısmını üst tarafa doğru 15 defa oynatarak bu yanak yağı yakma egzersizi yapabilirsiniz. Bu egzersiz sırasında çenenizi oynatabildiğiniz kadar yukarı oynatmanız gerekmektedir.

Öpücük Atmak

Karşınızda bir arkadaşımız varmış ve onu yanaklarından öpecekmiş gibi bir sağa bir sola öpücük atıp 15 defa tekrar dedin. Etrafınızdaki kişilerin sizi deli zannetmemesi için bunu tek başına olduğunuz bir ortamda yapmanızı tavsiye ederiz.