Yumurtalık Kisti Nedir Yumurtalık Kisti Neden Olur

Kadınlar arasında sıklıkla yaşanılan kist sorunu için durumun neden oluştuğunu ve ne şekilde sona ereceği her zaman merak konusu olmaktadır.
Yumurtalık Kisti Nedir Yumurtalık Kisti Neden Olur

Yumurtalık kisti birçok kadının maruz kaldığı bir sorun olarak bilinmektedir. Kadınların ergenlik dönemine girdikten sonra yaşadıkları ve özellikle doğurganlık ve adet süreçlerini etkileyen bir rahatsızlık olarak bu durum bilinmektedir. Birçok belirtisi olan ve kadınların şişlik gibi sorunlara maruz kalmasına neden olan bu kist yapı olarak birçok kişide olup genel hali ile iyi huylu bir yapıya sahip olması ile bilinmektedir.

Yumurtalık Kisti Nedir?

Yumurtalık olarak bilinen nokta kadınların rahminin alt kısmında yer almaktadır. Burada iki farklı yumurta bulunmakta ve bu yumurtaların en önemli noktası doğurganlığa etkisi olarak bilinmektedir. Kadınların genelinde var olan bu kist bazı kadınlara sancılı bir süreç yaşatırken birçok kadının rutin kontrollerinde herhangi bir ağrının oluşmasına izin vermeden meydana geldiği görülmektedir.

Yumurtalık Kistinin Belirtileri Nelerdir?

Yumurtalık kisti belirtileri kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu hali ile kişilerin maruz kaldığı sorunları daha net ifade edebilmeleri açısından maruz kaldıkları belirtileri doğru tespit edip doktorlarına doğru bir şekilde aktarmaları oldukça önemlidir. Belirtilerin içerisinde:

  • Genel olarak karın bölgesinde şişlik oluşmaktadır
  • Birçok kadında kendisini adet düzensizliği ile göstermektedir
  • Karın bölgesinde şiddetli ağrı
  • Göğüs bölümünde hassasiyet
  • Cinsel ilişkide ağrı çekme
  • Bulantı durumu

Birçok farklı şekilde kişilerde kendisini gösteren bu durum maruz kalınan ağrının şiddetine bağlı olacak şekilde acil müdahale durumlarının oluşmasına ortam hazırlamaktadır.

Yumurtalık Kistinin Tedavisi Ne Şekilde Olmaktadır?

Doktorlar tarafından tanı sürecinin ardından durumun şiddetine bağlı olacak şekilde tedavi süreci başlamaktadır. Buna göre: doğum kontrol hapları, laparoskopi, laparotomi gibi farklı teknikler kullanılarak tedavi süreci oluşmaktadır. Amaç genel olarak kadının doğurganlığına herhangi bir zararın gelmesine izin vermeden bu sürecin sona ermesini sağlamaktır. Yumurtalık kistinin tedavisi kişinin durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Durumun şiddetine göre uygulanacak yöntemler doktorlar tarafından çok kısa bir süre içerisinde kişilere aktarılmakta ve bu sorunun kısa sürede sona ermesi sağlanmaktadır.