Yumurta Akı Maskesi Nasıl Yapılır?

Yumurtanın akında yüksek miktarda protein olduğu herkesin bildiği bir şeydir. Bu sebepten dolayı saç ve yüz için kullanılan birçok bakım malzemesinin içinde yumurta akı bulunabilmektedir.
Yumurta Akı Maskesi Nasıl Yapılır?
Özellikle ciltte bulunan gözeneklerin küçülerek cildin daha sıkı bir görünüm sağlayabilmesi için yumurta akı büyük bir etki yapabilmektedir. Bu bilgilere sahip olduktan sonra yumurta akı maskesi nasıl yapılır? Şeklindeki soruyu sizin için yanıtlayalım.

Tüketildiği zaman birçok faydası bulunan yumurtanın cilt üzerinde de birçok faydası olduğu kesindir. Hem doyurucu hem de sağlığa faydalı olduğu için hem sabah hem de akşam yiyilmektedir. Bu kadar faydası olan yumurta akı cilt üzerinde de mucizevî etkiler yaratabilmektedir. Cildimiz genel olarak güzel ve bakımlı bir görüntüye sahip olabilmek için yeteri kadar mineral ve vitaminlere doyurulması gerekmektedir. Yumurta akı maskesinin en bilindik faydalı yönlerinden bir tanesi cildin sıkılaşmasına yardımcı olmasıdır. Cildin sıkılaşmasına sağladığı gibi hem yağlanmayı azaltıp hem de siyah nokta ve sivilce gibi kötü oluşumların azalmasında da büyük bir fayda sağlamaktadır. Cildi yüksek oranda beslediği için hem pürüzsüz hem de açık renkli bir cilde sahip olabilmenize imkân tanımaktadır. Evinizde kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz yumurta akı maskesinin tarifi şu şekildedir;

Yumurta Akı Maskesi
Malzemeler;
• 1 adet yumurtanın akı
• Bir çay kaşığının içini dolduracak miktarda karbonat
Hazırlanışı;
• Temiz bir kâsenin içine yumurta akı ve karbonatı ilave edip iyi bir şekilde karıştırın. Cildinizi önceden temizlemiş olmanız alacağınız sonucun daha iyi olmasını sağlayacaktır. Temizlemiş olduğunuz cildinize yumurta akı maskesini sürüp 10 dakika bekleyiniz. Ardından soğuk su ile cildinize yıkayınız.

Gözenek Sıkılaştırıcı Yumurta Maskesi
Malzemeler;
• 2 adet yumurta akı
• Bir çorba kaşığını dolduracak miktarda sirke
• 1 Limonun yarısını sıktığınızda elde ettiğiniz miktarda limon suyu

Hazırlanışı;
Steril olması açısından cam bir kâse tercih etmeniz daha iyi bir seçenek olacaktır. Cam kâsenin içine yumurta akı, sirke ve limon suyunu ekledikten sonra iyi bir şekilde karıştırarak cildinize sürün. Cildinizde maske 15 dakika kadar bir süre bekledikten sonra soğuk su ile yıkama işlemini gerçekleştiriniz. Cildiniz biraz kuru bir hal alacağından dolayı yıkama işlemi ardından nemlendirici bir krem kullanmanızda fayda bulunacaktır.