Yoğurt ve Hurma Diyeti Nasıl Yapılır?

Her geçen gün ülkemizdeki obezite insan sayısı daha da artış göstermektedir. Sağlıksız ve düzensiz beslenme, hareketsiz kalmak, düzensiz bir yaşam sürdürmek ve fast food tarzı hazır ve nasıl yapıldığı bilinmeyen türde yiyecekler yemek, bütün bu sebepler obezite başlangıcı için büyük bir zemin hazırlayan sebepler arasındadır.
Yoğurt ve Hurma Diyeti Nasıl Yapılır?

Spor yapmak, sağlıklı ve düzenli beslenmek, paketli ürünlerden uzak durarak kendi hazırladığınız sulu yemekleri tercih etmek, bol bol yeşillik ve sebze tüketmek, meyve tüketmek ve bol su içmek sağlık için yapabileceğiniz en basit ve en kesin çözümlerdir. Sağlığınız için yapabileceğiniz en ama en pratik yol bol su içmektir. Bunu da unutmayın. Vücut kitle endeksinize göre günde 12 bardak veya 15 bardak su içmemiz gerekmektedir. İçeceğiniz bu su miktarı sizi gün boyunca zinde tutacak ve fit görünmenizi sağlayacaktır.

Yoğurt Zayıflamada Etkisi

Bilindiği üzere yoğurt, sütten daha önemli bir yapıya sahiptir. İçerisinde probiyotikler ve prebiyotikler bulunmaktadır. Ayrıca yapısı gereği midenizi koruyarak gün boyunca midenizin rahat etmesini sağlayacaktır. Günde mutlaka 3 öğününüzde yoğurt tüketmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca yatmadan 3 saat önce bir kâse yoğurt içerisine dolu dolu bir yemek kaşığı pul biber ve yarım limon suyu (taze olacak) sıkarak karıştırırsanız harika ve gayet doğal bir metabolizma hızlandırıcı elde etmiş olacaksınız.

Hurma Diyeti İle Kalıcı Zayıflayın

Hurmanın özelliklerini saymak ile bitiremeyiz aslında. İçerisinde doğal şeker bulunmaktadır. Bu yüzden rafine şeker yerine birkaç tane hurmayı ezerek ya da elektrikli doğrayıcıdan geçirerek elde edeceğiniz püre kıvamındaki hurmayı, keklerinizde, kurabiyelerinizde ve tatlılarınızda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Özellikle küçük çocuklar için hem besleyici, hem de lifli yapısı sayesinde vücut için oldukça gerekli olan hurmanın zayıflama üzerinde nasıl bir etkisi var, gelin birlikte onu da öğrenelim. Hurma doğal yapısı ve bileşenleri sayesinde birçok rahatsızlığa da iyi gelmektedir. Ayrıca lifli yapısı bağırsaklar için çok önemlidir ve aynı zamanda tok tutucu bir özelliğe sahiptir. Yoğurt ve hurma diyetinde günde en az ev yapımı doğal yoğurt yemeniz ve günlük 21 adet hurma yemeniz gerekmektedir.