Yoğurt Diyeti Nasıl Yapılır?

İnsan vücudunda kas ne kadar çoksa metabolizma hızının artışı da bu derece fazladır. Bu nedenle yoğurt diyeti ile kas kütlesinin korunması ve kan şekerinin dengelenmesi amaçlanır.
Yoğurt Diyeti Nasıl Yapılır?
Yoğurdun Kilo Verdirmede Artıları
Diyet türlerine dair yapılan araştırmalarda yoğurdun yağ yakılmasını desteklediği ve diğer diyet türlerine göre daha çok kilo kaybettirdiği görülmüştür. Genel bağışıklık sistemini güçlendiren yoğurt diyeti, laktazı tolere edemeyenler için mükemmel bir seçenektir. Yani sindirim sorunlarına neden olmadan bağırsak yapısını destekleyerek bir diyet süreci geçirmenizi sağlar. Özellikle ev yapımı yoğurt ile sürdürülen yoğurt diyeti ihtiyacınız olan temel besinlerin büyük kısmını almanızı sağlar. Ayrıca içerisine sevdiğiniz meyvelerden katarak tatlı ihtiyacınızı da kesebileceğiniz bir kullanım sunar.

 • Yoğurdun kendi yapısında yer alan protein miktarı, var olan kaslarınızın korunmasında faydalıdır. Yani kaslarınızdan değil yağlardan kilo vermeye başlarsınız. Bu durum göbek bölgesinde yaygın biriken yağların azalması da demektir.

• Yoğurt diyeti yaparken uykunuzu düzenleyici bir etki almış olursunuz. Bu da yine kasların korunması ve metabolizma hızınızı olumlu etkileyen bir durumdur. Uykunuzu iyi aldığınızda stres seviyeniz de kontrol altına alınır.

 

Yoğurt Diyeti Yapılışı
5 gün süreyle devam ettirilen yoğurt diyeti yapılışı çok zorlayacak gibi görünüyorsa kendinize göre sağlıklı değişimler ekleyebilirsiniz.
İlk gün, aç karnına limonlu ılık su içilir ve 1 kase yoğurt, bir iki tane biber ya da salatalık, lor peyniri, 2-3 tane tuzsuz ve yağsız zeytin yenir. Öğle yemeğinde sebze ve yoğurt yenir, isteğe göre protein içeren bakliyat veya ızgara yenebilir. Yoğurda mevsim meyvesi de eklenebilir. Akşam da sebze çorbası ve yoğurt yenir. Şekersiz çay ve 3 tane kuru erik ara öğünde tüketilebilir.
Yoğurt diyetinin kalan günlerinde sabah ılık limonlu su rutini devam ettirilerek her öğünde yoğurt olacak şekilde ayarlama yapılmalıdır. Yulaf, zeytinyağlı sebze yemeği, haşlama, ızgara tavuk, et tüketilebilir.

 

Tüm diyet boyunca şunlar ayrıca dikkat edilmelidir:
• Her gün 2-2,5 litre su içmelisiniz.
• Pastörize edilmemiş yoğurt tüketirseniz yoğurt diyeti ile kilo vermek daha olası hale gelir.
• Mevsim meyvelerini eklerken abartıya kaçmamalısınız. Örneğin hurma çok tatlı bir meyvedir ve yoğurtla beraber sınırlı sayıda alınmalıdır.