Yanık izi kalmaması için hemen bunu yapın! Eskilerin kesin çözümü şifa kaynağı

Yanık lekesi ve izi olan kişilerin aramış oldukları çare yine eskilerden geldi. Eskilerin kullanmış oldukları çare açıklandı evinde mercimeği olan hemen bunu yapsın.
Yanık izi kalmaması için hemen bunu yapın! Eskilerin kesin çözümü şifa kaynağı

Çok sık yaşanan yanık sorunları son derece ağrılı olmasının yanı sıra aynı zamanda iz bırakmasıylada da büyük sıkıntı yaratmaktadır. Özellikle de vücudun görülen bölümlerinde yer alan yanık izleri sıkıntı yaratırken eskilerin yanık tedavisinde kullandıkları yöntem ortaya çıktı.

Evinde kırmızı mercimek olan herkesin kullanabileceği bu yöntem ile yanık izleri büyük oranda azalırken kullanan kişilerin olumlu yorumları da merak uyandırdı. Peki kırmızı mercimekle yanık izi tedavisi nasıl uygulanır, zeytinyağı yanık izini geçirir mi?

YANIK İZİ NASIL GEÇER, EVDE YANIK İZİ TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Kırmızı mercimeği tavada rengi tamamen siyaha dönene kadar iyice kavurun. Daha sonra mercimeği havanda dövün ve toz kıvamına getirin. Elde ettiğiniz toz karışımı bir tel süzgeçten getirin ve tamamen toz halinde bir kabın içerisine alın.

Yanık olan bölgenin üzerine saf zeytinyağı dökün ve üzerine elinizle bu toz karışımı pudra gibi yayın. Yaranın üzerinin kabuk bağlamasını bekleyin. Kabuğu asla koparmayın ya da kaldırmaya çalışmayın. Tekrar aynı yerin üzerine zeytinyağı sürün ve bir kere daha tozdan serpiştirin. Bu işlemi oluşan kabuk kendisi kalkıp düşene kadar tekrarlayın. Kabukla beraber yanık izinin de kalkarak yok olduğunu göreceksiniz.