Vücudumuzda Çıkan Sivilceler Hastalık İşareti Mi?

Sivilceler neden çıkar, sivilceyi ne tetikler? Vücudumuzun farklı yerlerinde ortaya çıkan sivilceler risk taşıyor mu? merak edilen konular arasında yer almaktadır.
Vücudumuzda Çıkan Sivilceler Hastalık İşareti Mi?

Dermatoloji uzmanı olan Dr. Canan Öztürk bu konuya açıklık getiriyor.

Her insan cildinin kusursuz şekilde görünmesini istiyor. Sabah gözünüzü açtığınızda cildinizde sivilce çıktığını gördüğünüz an canınız çok fazla sıkılabilir. Sivilcenin ortaya çıkmasında bir değil birden farklı sebepler olabiliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Canan Öztürk, halkımızın korkulu rüyası haline gelen sivilcelerle ilgili olarak son derece önemli bilgiler verdi.

Ciltte Çıkan Sivilceler Kist Olabilir

Sivilcenin oluşmasını sağlayan etkenler çok fazladır. Sivilcenin çıkmasının en önemli sebebi ise cilt yapısıyla alakalıdır. Eğer cildiniz çok fazla yağ içeriyorsa diğer cilt tiplerine oranla sivilceler daha sık şekilde çıkacaktır. Çünkü yağlı ciltlerde sivilce fazla görülmektedir. Aynı zamanda ergenlik döneminde hormonal değişikliklere uğramaktayız. Bu dönem içerisinde sivilce, normalden daha fazla artış göstermeye başlamaktadır. Ergenlik dönemine adım atan gençlerde yağ oranı daha fazla artacaktır. Bu durumda direk olarak sivilcenin oluşmasına neden olacak. Geçmeyen sivilceler, kist habercisi olabilir. Ayrıca çene bölgesinde kıllanma görülüyorsa da kistle ilgili bir durum olabilir.

Limon ve Sirkenin İz Bırakan Yanları Olabilir

Sivilcelerin geçmesi için kişilerin ilk olarak sabırlı olmaları gerekiyor. Çok fazla stres yapılırsa sivilcenin artışı görülebilir. Siviceyiğ oynamak ya da sıkmaktan kaçınmanız gerekiyor. Gebelik döneminde de bazı bayanlarda sivilce oluşumu daha fazla olabiliyor. Sivilceyi tetikleyen besin kaynaklarına göz attığımızda ise şeker oranı yüksek besinler, gazlı içecekler ve poğaça tarzı yiyecekler olduğu söylenebilir. İnsülin direncini arttıran bu yiyecekler sivilcenin çıkmasına neden oluyor. Sivilceler için kullanılan sirke ve limon sularının bilinçsizce uygulanması sonucunda kalıcı izlerin çıkmasına neden olabilirsiniz.