Vizesiz ve pasaportsuz giriş çıkış serbesti! Türkiye'den kimlikle GİDİLEN ülkeler 2023

Türkiye'den vizesiz pasaportsuz gidilen ülkeler 2023 listesi yenilendi. Sadece kimlik yeterli!
Vizesiz ve pasaportsuz giriş çıkış serbesti! Türkiye'den kimlikle GİDİLEN ülkeler 2023

Vizesiz ve pasaportsuz giriş çıkış serbesti! Türkiye'den kimlikle GİDİLEN ülkeler 2023 - Türkiye Dış İşleri Bakanlığı yeni ülkeler ile anlaşma tazelemeye devam ederken bu anlaşmalar kapsamında Türkiye'den vizesiz ve pasaportsuz gidilecek ülkelerin sayısı arttı.

Pasaport ve vize almakta zorlanan kişilere yönelik olarak yapılan açıklama kapsamında 2023 yılında sadece kimlikle gidilebilecek ülkeler listesi ilan edildi. Son dönemde özellikle de Türklere vize konusunda son derece zorluk çıkartılması ve pasaport bekleme süresinin uzaması ile kimlikle gidilebilen ülkeler araması artmıştı.

TÜRKİYE'DEN VİZESİZ PASAPORTSUZ SADECE KİMLİKLE GİDİLEN ÜLKELER 2023 LİSTESİ!

T.C. kimlik kartı ile giriş yapılabilen ülkeler denilince akla ilk gelen ilk ülke hiç kuşkusuz yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oluyor. KKTC Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Türk vatandaşları sadece kimlik belgesi ile 30 günlük giriş yapabiliyorlar.

ukrayna.jpg

Türkiye ile Ukrayna arasında imzalanan anlaşma ile Türkiye vatandaşlarına vize ve pasaport olmadan Ukrayna'da 90 gün kalma hakkı veriliyor. Ancak bu hak 180 günde en fazla 90 gün olarak kullanılabiliyor.

Gürcistan'da Türk vatandaşlarına sadece kimlikle ülkeye giriş hakkı verirken bu nedenle Türklerin tatil rotasında önemli bir yere sahip bulunuyor. Moldava'ya Türkiye'den sadece kimlikle 90 günlük giriş hakkı verilirken kardeş ülke Azerbaycan'da Türk vatandaşlarına kimlik belgesi ile 90 günlük giriş hakkı veriyor.