Virechana Diyeti Nedir? Nasıl yapılır?

Virechana diyeti son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Bu diyetin özelliği sizin vücut tipinizi ve karakter özelliklerinizi göz önünde bulundurarak size bir diyet programı çizmesidir.
Virechana Diyeti Nedir? Nasıl yapılır?

Az bir zamanınız var ise 1 haftalık bu diyet tam size göre. 1 hafta içerisinde 3-5 kilo vermeniz mümkündür. Virechana diyetinde 3 tane karakter bulunmaktadır. Bu karakterler sayesinde diyeti uygularken vücudunuzda oluşan hastalıklara karşı önlem almış olacaksınız.

PİTTA TİPİ: Pitta organlarınızın işleyişinde olan bozuklukları yada hormonel bozukukların oluşumunu engellemektedir. Pitta tipine sahip olan bireyler açık sözlü , mücadeleci , girişken ve çabuk sinirlenen kişilerdir.

VATA TİPİ: Organların ve vücudunuzdaki normal olan düzenin bozulması sonucunda ortaya çıkan rahatsızlıkları önlemektedir. Vata tipine sahip olan bireylerin genel olarak kararsız , yaratıcı , duygusal ve hassaslık olarak belirlenmiştir.

KAPHA TİPİ: Vücudunuzdaki organların yapısıyla alakalı ortaya çıkan hastalık olarak bilinmektedir. Buna en büyük örnek kanserdir. Bu tipe sahip olan kişilerde cesaret , alçakgönüllülük ve asalet görülmektedir.

VİRECHANA DİYETİ NASIL YAPILIR?

Bu diyeti en fazla 1 hafta boyunca uygulanması gerekmektedir. Virechana diyeti hint tıbbında kullanıldığı için genel olarak sebze ve baharatlardan oluşmaktadır. Sabahları erken kalkıp en geç 8'de ilk öğününüzü tamamlamış olmanız gerekmektedir. Günde en az 1 en fazla 2 fincan bitki çayı içmeniz gerekmektedir. İçiceğiniz çorbalara hiçbir şekilde un katılmamalı ve mikserden geçirmemelisiniz. 1 hafta boyunca çay , kahve ve gazlı içecekler tüketmemeli spor yapmamalısınız. Virencaha diyetini uyguladığınız zaman fazla aç kalacağınızdan dolayı güneşte kalmamanız ve doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

VİRENCAHA DİYETİ 1 GÜNLÜK ÖRNEK LİSTE

Sabah: 1 fincan laktosuz sütün içine 1 yemek kaşığı ghee , 1 çay kaşığı zencefil , ve darülfülfül ekleyip için. Çok fazla açlık hissetmediğiniz takdirde bir şey yapmayınız.

Öğle: Kahvaltıyı yaptıktan sonra çok fazla açlık hissetiğiniz zamanlarda genel olarka çorba tüketmeye özen gösterin. Çorba yoksa eğer sulu yada haşlama ev yemeklerini tercih edebilirsiniz.

Akşam: Akşam yemeklerini en geç 8'de bitirmiş olmanız gerekmektedir. Çorba dışında bir yemek tüketmemelisiniz.