Vajinal bölgede kaşıntıya sebep olan 6 durum

Vücutta özellikle tahriş olabilecek ve taşınabilecek yerler arasında vajina kaşıntısı sorun yaşanmasına neden olabilecek durumlardan biridir.
Vajinal bölgede kaşıntıya sebep olan 6 durum

Farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkması söz konusu olabileceği için vajinal bölgede kaşıntı yapan 6 neden özellikle dikkat edilmesi gereken durumlar arasında yer almaktadır.

  1. Vajina Bakterisi

Bacterial vaginosis vajinadaki PH değerinin değişmesi ile kolayca çoğalır. Ortaya çıkartmış olduğu belirtiler arasında kötü koku, akıntı ve tahriş söz konusu olmaktadır. Bu durumda aynı zamanda kaşıntıya sebep olmaktadır.

Tedavi edilebilmesi için uzman yardımı alınması gerekir. Bu sayede yaşanan sıkıntılardan kurtulmak mümkündür.

  1. Egzama ve Sedef

Alerji ve aynı zamanda bağışıklık problemleri nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunlar arasında yer alan egzama ve sedef vajina kaşıntısı sebepleri arasında yer alır. Tedavi edilebilmesi için uzman hekime başvurulması gerekir. Yapılan kontrollerin ardından tanı konulması durumunda uygulanacak tedavi ile çözüm sağlanabilir.

  1. Kontakt Dermatit

Özellikle bölgede farklı ürünler kullanılması durumunda birkaç gün sonra ciltte kat kat dökülme ya da kızarma veya kuruma gibi problemler oluşması halinde ortaya çıkmaktadır. Sabun, köpük banyoları ya da deterjanın yanı sıra farklı iç çamaşırı kullanımı da kaşıntıya sebep olan durumlar arasında yer almaktadır.

Bu tarz bir durum yaşandı durumunda yeni kullanmış olduğunuz ürünlere dikkat etmeniz gerekir.

  1. Mantar Enfeksiyonu

Bölgede özellikle mantar enfeksiyonu görülmesi durumunda kaşıntı yaygın olarak yaşamaktadır. Kadınlarda %75 inin yaşamış olduğu durumlardan biridir. Aynı zamanda akıntı, kırmızı vulva ve kaşıntı semptomlar arasında yer almaktadır. Dar kıyafetlerden kaçınmak, spor sonrasında kuru giysiler giymek alınacak olan önlemler arasında yer almaktadır.

  1. Hormonlar

Hormon seviyelerinde yaşanan değişim ve dalgalanmalar özellikle kaşıntıya neden olabilecek sebepler arasında yer almaktadır. Bu dönemde yaşanacak olan vajinal kuruluk ve aynı zamanda belirtilerin artmasına neden olabilir.

  1. Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar

Nadir olsa da cinsel yolla bulaşan hastalıklar durumunda da kaşığında görülebilecek belirtiler arasında yer almaktadır. Özellikle enfeksiyon kaşıntıya neden olan sebeplerden biridir. Tedavi edilebilmesi için uzman yardımı alınması gerekir. Farklı sebeplerden dolayı yaşanacak olan vajinal kaşıntı tedavisi sebeplerine göre değişebilir.