Vajina Daraltma (Labioplasti) Sonrası Cinsel Yaşam

Vajina daraltma (labioplasti) sonrası cinsel yaşam konusu hakkında çok sayıda merak edilen soru bulunmaktadır ve bunların en başında elbette ki cinsellik üzerindeki etkileridir. Estetik operasyonlardan biri olarak görülen vajina daraltma (Labioplasti) sonrası cinsel yaşam nasıl olur, hislerde değişimler yaşanır mı gibi sıkça sorulan sorular bulunmaktadır. Bu soruları sormadan önce vajina üzerinde gerçekleşen bu operasyonun nedenleri üzerinde durmak gerekir.
Vajina Daraltma (Labioplasti) Sonrası Cinsel Yaşam

Lapioplasti Nedir?

Lapioplasti yani Vajinal daraltma operasyonu vajina içerisinde bulunan iç dudakların içe doğru kısaltılarak estetik bir görünüm kazandırılmasını amaçlamaktadır. Sarkma ve kuruluk hissi verebilen ve uzun olan dudakların toparlanması olarak da tarif edilebilecek bu operasyon daha çok konfor ve estetik görünüm amacı gütmektedir. Cinsel ilişki sırasında vajinal kuruluktan kaynaklanan ve dudakların aşınmaya karşı hassaslığından doğan acı hissinin tedavisi için de bu operasyon yapılabilmektedir.

Bir diğer neden de sarkma yapan dudakların nem tutması ve bakterilere karşı savunmasız olması yüzünden sıklıkla hastalık kapmasıdır. Bu durum kadınlarda cinselliğe karşı itici bir durum oluşturmaktadır ve hem sağlık açısından hem de psikolojik açıdan son derece rahatsızlık vericidir. Hastaların büyük çoğunluğunda cinsel soğukluk gözlemlenmiştir.

Labioplasti Sonrası Cinsel Yaşam

Vajina daraltma (labioplasti) sonrası cinsel yaşam oldukça sağlıklı bir şekilde devam etmeye başlamaktadır. Çünkü bu operasyonun birinci amacı hastanın yaşadığı rahatsızlık verici bir ruh halinden kurtulmasıdır. Birçok hasta ilişki deneyimi çok az olmasına karşın sarkık dudakların sanki çok fazla ilişki yaşamış gibi görünmesinden şikayetçidir. Bu durum özgüven üzerinde son derece kötü etkiler doğuruyor. Birçok çift sırf bu nedenle ilişki konusunda büyük sorunlar yaşamaktadır.

Görüntüsünün ve estetik problemlerinin yarattığı isteksizlik ve özgüven yitimi cinsel yaşama büyük bir darbe vurmaktadır. Ancak operasyon sonrasında bu durumlar ortadan kalmaya başlar. İlişkinin önünde bulunan bu engel ortadan kaldırıldığında kaybedilen özgüven geri gelir ve ilişkinin kalitesi oldukça artar. Hislerin geri gelmesi ve cinselliğin yaşanma şekli eskisinden çok daha derin ve tutkulu olmaya başlayacaktır. Özgüveni yüksek çiftlerde Labioplasti sonrası cinsel yaşam çok daha samimi ve sıcak olmaktadır.