Uşaklı OEDAŞ Dünya Kadınlar Günü'nde cesur kızları konuştu

8 Mart Dünya Kadınlar günü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ederken OEDAŞ bu kapsamda Cesur Kızlar Köprüsü etkinliğini gerçekleştirdi.
Uşaklı OEDAŞ Dünya Kadınlar Günü'nde cesur kızları konuştu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri tüm hızı ile devam ederken bu kapsamda Uşak bölgesinde elektrik dağıtım hizmeti sunan OEDAŞ, bu anlamlı günü unutmadı. Sık sık kadınlara yönelik yapmış olduğu etkinlikler ve çalışma hayatındaki pozitif ayrımcılıkla gündem olan OEDAŞ BizEnerji buluşmasını kadınlar gününe ayırdı.

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, çalışanlarını farklı alanlarda uzman isimlerle bir araya getirdiği BizEnerji buluşmaları kapsamında Sosyal Girişimci ve Yazar Aslıhan Dağıstanlı Aysev’i ağırladı. Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Aysev, “Cesur Kızlar Köprüsü” temalı bir konuşma yaptı.

OEDAŞ'TA BİZENERJİ BULUŞMASI KADINLARA AYRILDI!

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın ise şirket içinden başlayarak etkili oldukları her alanda fırsat eşitliğini savunduklarını söyledi. Kadınların hayatın her alanında güçlenmesine ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çeşitli çalışmalar yürüten elektrik dağıtım şirketi Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği BizEnerji buluşmalarında Sosyal Girişimci ve Yazar Aslıhan Dağıstanlı Aysev’i konuk etti.

enerji.jpg

Kız çocuklarını güçlendiren ve kadın hareketine destek veren çalışmalarıyla tanınan, pandemi döneminde kurduğu İsviçre’den Türkiye’ye Cesur Kızlar Köprüsü ile dezavantajlı köylerde kütüphane açıp çocuklara yabancı dil eğitimi verilmesini sağlayan Aysev etkinlikte, “Cesur Kızlar Köprüsü” temalı bir konuşma yaptı. Kız çocuklarına yapılan yatırımın toplumun geneline kazandırdığının ve rol modellerinin öneminin altını çizen Aysev, Türkiye ve yabancı ülkelerdeki kadın haklarından örneklere yer verdiği konuşmasında kendi cesaret yolculuğundan da kesitler sundu.

Aysev tarafından yapılan sunum büyük ilgi görürken, sunumunun ardından Aysev OEDAŞ çalışanlarının kendisine yöneltmiş olduğu soruları yanıtladı. Etkinliğe ilgi gösteren katılımcılara program sonunda Aysev'in kaleme aldığı kitabı hediye edildi.