Uşak Üniversitesi’nin kadife eldivenli demir yumruklu leydileri “Yönetimde kadınlar olarak bizler de varız” diyor

Uşak Üniversitesi’nde 3 fakülte dekanının ve 5 Meslek Yüksek Okulu (MYO) müdürünün kadın olması ile yönetimde kadınların ağırlığı her geçen gün artıyor.
Uşak Üniversitesi’nin kadife eldivenli demir yumruklu leydileri “Yönetimde kadınlar olarak bizler de varız” diyor

Uşak Üniversitesi’nde 3 fakülte dekanının ve 5 Meslek Yüksek Okulu (MYO) müdürünün kadın olması ile yönetimde kadınların ağırlığı her geçen gün artıyor.

‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ nedeni ile tüm dünya kadınlarının gününü kutlayan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, akademisyen ve idari kadrolarda çalışan kadınların hırsı çalışkanlığı, bilgi ve becerileri ile bulundukları makama gelmelerinden gurur duyduğunu ifade etti.

KADIN YÖNETİCİLER BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın 2018 yılında rektör olması ile hızla gelişen ve adından söz ettiren Uşak Üniversitesi yönetiminde kadın akademisyenler her geçen gün ağırlığını artırıyor.

12 Fakülte, 3 Yüksekokul, 11 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitüsüyle Toplam 33 bin 259 öğrencisi bulunan teknolojik bakımdan yeni ve gelişmiş bir üniversite olan Uşak Üniversitesi’nde 3 fakülte dekanı ve 5 MYO Müdürü kadınlardan oluşuyor.


 

Dekanlar:

Uşak Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım fakültesi Dekanı: Prof. Dr. İncilay Yurdakul, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı: Asem Nauşabayeva Hekimoğlu 

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Ruhsar Temir Gökçeli

İlçelerde bulunan 5 Meslek Yüksek Okulu (MYO)Meslek Yüksek Okulu Müdürü de kadın:

Banaz MYO Doktor Öğretim Üyesi Zeynep Alkan Alkaya

Eşme MYO Doçent Dr. Zülfiye Acar Şentürk

Karahallı MYO Dr. Öğretim Üyesi Ayşenur Tarakcıoğlu Altınay

Sivaslı MYO Dr. Öğretim Üyesi Nüket Altındal

Ulubey MYO Dr. Öğretim Üyesi Resmiye Nalan Ayvazoğlu

“KADINLARA BİRAZ FIRSAT TANIMAK YETERLİ”

Kadın dekan ve müdürlerin başarısında onlara güvenerek fırsat tanıyan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın payı büyük.

Kadınların gününü kutlayan Savaş,  “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dünya kadınlarının eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür. Toplumsal yapımızın ve aile bütünlüğümüzün sağlanmasında, başarılı ve mutlu nesillerin yetiştirilmesinde şüphesiz ki en önemli pay kadınlarımıza aittir.

Ülkemizin bugünlere gelmesi için canlarını feda eden kadınlarımız başta olmak üzere şehit annelerimiz, eşleri ve yakınlarının, yaşam mücadelesinin her safhasında, fedakarca yanımızda yer alan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularımla kutlarım” dedi.

Üniversitesinde kadın yöneticilerin sayısının artmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Savaş, “Türk kadını akıllı, zeki ve çalışkandır. Onlara biraz fırsat ve destek verince, kendi çabaları ile yükselmekte ve geldikleri her makamın hakkını layığı ile vermektedirler” dedi.

KIZ ÖĞRENCİLER DE UŞAK ÜNİVERSİTESİ’Nİ TERCİH EDİYOR

Şu an 8 bin 359'u ön lisans, 21 bin 659'u lisans, 3 bin 49'u yüksek lisans ve 192'si doktora öğrencisi olmak üzere toplam 33 bin 259 öğrenci eğitim-öğretim görmekte olan Uşak Üniversitesi, kız öğrencilerin de tercihlerinde ilk sıraları alıyor.

Özellikle sanayi kenti olan Uşak’ta uygulamalı eğitim fırsatı tanıması,  kütüphanesi, spor tesisleri ve sosyal imkanları sunmasının yanı sıra, yerleşkesi içerisinde yer alan kız yurtları ile kız öğrenciler için çok güvenli bir ortam oluşturması kız öğrencilerin Uşak Üniversitesi’ni tercih etmesinde baş rolü oynuyor.

(SALİH KILINÇ/ ÖZEL HABER)