Tuz Sabunu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Günümüzde aktarlarda sürekli karşımıza çıkan kaya tuzu sabunun bir diğer adı da tuz sabunudur.
Tuz Sabunu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Cilt sağlığımıza ve genel sağlığımıza çok faydası bulunmaktadır. Tuzun yapısından ve içerisinde bulunan minerallerden dolayı temizleme özelliği çok fazladır. Günümüzde sabunun fazlasıyla çakması bulunmaktadır, bu sabunun gerçeği Çankırı’da bulunmaktadır.

Tuz sabunu kaya ve himalaya tuzlarının birleşmesi ile ortaya çıkmıştır. İçinde çok fazla mineral ve vitamin bulunan tuz sabununun faydaları saymakla bitmez, kullanmasını bildiğinizde gerçekten çok fazla yararı olacaktır. Yaz aylarında sıcaktan çok fazla terlediğimiz zamanlarda tuz sabununun gerçekten faydası olduğunu göreceksiniz.

TUZ SABUNUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Bebeklerin yeni doğduklarında tuzlanması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Geçmişimizden günümüze kadar gelen bu geleneğin amacı kötü kokuları engellemektir. Çocuklara uygulanan bu yöntemin ne kadar doğru ve sağlıklı olduğu tartışılır. Fakat yetişkin bireylerde bu yöntemin bir zararı yoktur daha çok yararı vardır. Normal bir tuzun bile kötü kokuyu engellediğini biliyoruz bu yüzden koku olan bölgelerinize uygulayabilirsiniz. Tuz sabununun içerisine bulunan mineraller gözenek açmada etkili olduğundan dolayı akneli ciltlere de faydası bulunmaktadır. Yüzünüze tuz sabunu uygulamak istediğinizde bir miktar suda eritip öyle uygulamanız gerekmektedir, çünkü pütürlü yapısından dolayı yüzünüze doğrudan tuz sabunu uyguladığınızda yüzünüzde istenmeyen çizikler oluşabilir. Cildinizi temizlemek, ölü derilerden arındırmak için kimyasallar yerine tuz sabununu kullanmak size daha çok fayda sağlayacaktır. Akne, mantar, egzama gibi cildinizde oluşan rahatsızlıklara iyi gelmektedir. Saçınızda oluşan rahatsızlıklara da iyi gelmektedir. Vücudunuzda ki ve cildinizde ki bakterileri öldürerek derinlemesine temizlenmesini sağlar.

TUZ SABUNU NASIL KULLANILIR?

Diğer sabunlar su ile temas ettiğinde köpürür fakat tuz sabunu bunun tam tersidir. Sert bir yapıya sahiptir ve vücudunuza uyguladığınızda vücudunuzu çizebilir. Tuz sabunu yerine kaya ya da himalaya tuzunu suda eriterek vücudunuza sürebilirsiniz. Cildinize sabunu uyguladıktan 5 dakika sonra durulamanız gerekmektedir. Tuzun yapısında değişik mineraller olduğundan dolayı cildinizde sızlamalar oluşmaktadır. Bu sızlamaların geçmesi için her zaman kullandığınız tonik veya nemlendiriciyi kullanmanızda fayda olacaktır.