Ten Rengine Yakışan Saç Rengi Seçimi

Saçlar her zaman kadınlar için çok önemli bir yere sahip olmakla birlikte ten rengine yakışan saç rengi seçimi hakkında araştırmalar yapılmaktadır.
Ten Rengine Yakışan Saç Rengi Seçimi

Ten rengine yakışan saç rengi seçimi için genel olarak pek çok farklı yorumlar yapılsa da her zaman tek fikir üzerinden toplanılmaktadır. Saç rengi seçiminde dikkat edilmesi gereken bir noktada ten rengi kadar yüz şeklide çok önemlidir. Ten rengine göre yakışan saç rengi seçimi şunlardır;

Esmer Tenliler İçin Saç Rengi Seçimi

Esmer tenliler için tüm saç renkleri istenilen güzelliği ortaya koymadığından dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle sarı saç çok hoşuna gidilmesine rağmen kesinlikle esmer tenlerde olan kişiler için uygun değildir. Çünkü sarı renk ten rengi ile hiç uyumlu olmamaktadır. Ancak çok koyu tenli bir esmer olmayan kişi bakır tonlarını deneyebilir. Çok koyu bir ten rengine sahip olan esmer kadınlar siyah ve kızıl saç renkleri son derece uygun mükemmel bir renk seçimi olacaktır.

Buğday Tenliler İçin Saç Rengi Seçimi

Buğday tenliler için saç rengi seçimi konusunda platin renkler en doğru seçim olacaktır. Açık kahve, altın sarısı ve kestane bu tenli kadınlar için uygun olan saç renklerinin başında gelmektedir. Ancak radikal bir değişim yapmak isterlerse ateş kızılı ve patlıcan morunu denemeleri mümkün olmaktadır. Bu renklerin her yıkamada attığı gibi olumsuz yanlarının olduğu unutulmamalıdır.

Beyaz Tenliler İçin Saç Rengi Seçimi

Beyaz tenliler saç rengi seçimi için çok daha dikkatli olmaları gerekir. Uçuk renkler beyaz tenli kadınların yüzlerini daha soluk görünmesine neden olacaktır. Bakır, karamel ve kızıl renkler çok daha fazla uyum sağlayacaktır. Ayrıca bu renkler beyaz tenli kadınların havasını bir anda değiştirecektir.

Soluk Tenliler İçin Saç Rengi Seçimi

Saç rengi kadınların karakteristik özelliklerini ortaya çıkardığı gibi daha farklı bir havaya bürünmelerine yardımcı olmaktadır. Soluk tenliler için saç rengi seçimi sırasında kesinlikle siyah ve küllü renklerden uzak durulması gerekir. Fındık kabuğu ya da çikolata kahvesi soluk tenli kadınların daha canlı görünmesine yardımcı olmaktadır.