Tavuk pilavı hiç böyle yemediniz! İftar için tarif arayanlara 40 yıllık ustası özel sos sırrını paylaştı

Ramazan ayı iftar davetleri tüm hızı ile devam ederken hem iftarda davet yemeği vermek hem de aile üyelerine iftar ziyafeti çekmek isteyenlere özel tavuk pilav tarifi geldi!
Tavuk pilavı hiç böyle yemediniz! İftar için tarif arayanlara 40 yıllık ustası özel sos sırrını paylaştı

Tavuk pilavı hiç böyle yemediniz! İftar için tarif arayanlara 40 yıllık ustası özel sos sırrını paylaştı - Ramazan ayının gelmesi ile beraber sofralarda tam bir cümbüş yaşanırken iftar menüsü arayanlara hem yapımı pratik hem de lezzeti olay yepyeni bir tavuk pilav tarifi geldi. 

Soslu tavuk pilav tarifi ile hem misafirlerinize hem de aile üyelerinize unutulmaz bir iftar daveti yaşatabilirsiniz. Özellikle de içerisine nohut eklenerek yapılan tavuk pilav tarifi tadına doyulmaz bir hal alırken üzerine eklenen basit sosu da bu tarifin tadını katlıyor. 

ÖZEL SOSLU TAVUK PİLAV TARİFİ! GEREKLİ MALZEMELER NELER?

Tavuk pilav tarifi arayan kişiler için gerekli malzemeler arasında 4 adet kalçalı but, 2 su bardağı pirinç, 1 su bardağı haşlanmış nohut, limon ve 2 diş sarımsak yer alıyor. 

Pilavı yaparken tane tane olmasının en önemli sırrı ise kesinlikle pirincin yıkanmaması. Pirinci yıkamak, tuzlu suda ıslatmak gibi yöntemler nişastasını aldığı için lapalaşmasına neden oluyor. 

İlk olarak 4 adet kalçalı tavuk budunun üzerini geçecek miktarda sıcak su dökün ve kaynamaya bırakın. 

Tavuk iyice yumuşayana kadar pişirin. Sonra tavukları alıp küçük parçalar halinde didik didik parçalayın. 

Geniş bir tencerede 2 kaşık tereyağı ile 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını eritin. Pirinçleri ekleyerek kavurun. Kavrulan pirincin üzerine haşladığınız tavuğun suyundan 4 bardak dökün. 

Nohutları ve tuzunu ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın. 

Tencerede kalan tavuk suyundan 1 bardak ayırın ve üzerine yarım limonun suyu ile sarımsağı rendeleyerek sos hazırlayın. 

Bu sosu pilavın üzerine dökerek servis edin. 

Afiyet olsun...