Tarçın İle Yapabileceğiniz Maske Tarifleri

Tarçın ile yapabileceğiniz maske tarifleri son derece özeldir. Bu güzel kokulu baharat cildinizi de güzelleştirecektir.
Tarçın İle Yapabileceğiniz Maske Tarifleri

Tarçınla yapabileceğiniz doğal maske tarifleri oldukça pratiktir. Cildin dolgunlaşmasına yardımcı olan ve daha genç bir görünümün ortaya çıkmasına destek veren bu baharatın dudaklarınızın da dolgunlaşmasına destek verdiği bilinmektedir. Güzellik uğruna kimyasal maddelerin kullanılması uzun vadede sorun yaratabilir. Hassas cilde sahip olanlarda ise daha olumsuz etkiler söz konusu olabilmektedir. Rutinin bir parçası olan cilt bakımında en iyi sonuçları almak istediğinizde bu doğal ürünü güvenle tercih edebilirsiniz.

Saç derisinin de temizlenmesini sağlayan tarçınlı maske ürünleriyle birçok farklı kombinasyonu cilt bakımı için oluşturabilirsiniz. Bir nevi peeling olan bu yöntemlerle memnun kalacağınız sonuçlara ulaşmanız söz konusu olacaktır. Maskelerle cildinize daha iyi davranabilirsiniz.

Egzamalarda Tarçın Maskesi

Cildin tahriş olduğu ve iltihabın söz konusu olduğu durumlar egzama olarak adlandırılmaktadır. Bu yüzden atopik dermatit gibi durumların söz konusu olması halinde bağışıklık sisteminin tepkisini kontrol altına almak gerekir. Son derece uygun olan bu ürün ekonomik açısından da ulaşılabilirdir. Bu yüzden akne, egzama ve rosa gibi durumlarda doğal bir bitki tercih edenler tarçınlı maskeleri kullanabilir. Tarçınlı maske tarifinde sadece yağ tarçın ve zeytinyağı kullanmanız yeterli olacaktır.

Tarçın, ılık çay ve bal karışımlı macun maskelerin kullanılmasıyla cildinize iyi bir bakım yapabilirsiniz. Haftada bir kere kullanabileceğiniz bu maskeyi temiz cildinize uygulamanız son derece önemlidir.

Siyah Nokta Karşıtı Maske

Tarçın, siyah nokta ve sivilcelerin en büyük düşmanıdır.  Balla birlikte karıştırılarak kullanıldığında macun şeklinde uygulanarak cildin daha kusursuz olmasını sağlar. Haftalık olarak tercih edeceğiniz bakım maskeleriyle cildinizi daha genç bir görünüme kavuştururken, sivilce izleri ve siyah noktalardan da kurtarabilirsiniz. Özellikle cildinizde ergenlikten kalan sivilceler varsa siyah noktalarla da baş etmek zorunda kalıyorsunuz demektir. Bu durumda düzenli olarak tarçın maskesi yapabilirsiniz. Toz tarçını nemli cildinize sürerek dairesel hareketlerle masaj yapın. Daha sonra ılık suyla yıkayarak temizleyebilirsiniz. Tarçınlı maske tarifi günün her saatinde yapılabilir ve kolayca temizlenebilir.