Susam yağı akneler için doğal çözüm

Ciltte meydana gelen sivilce ve akneler, özellikle bayanların sık sık başına gelen ve oldukça rahatsızlık duymuş oldukları bir sorundur. Peki oluşan aknelerin giderilmesi için neler yapılabilir?
Susam yağı akneler için doğal çözüm

Bu anlamda uygulanabilecek pek çok yöntem mevcut. Bunlardan en etkili olan yöntemlerden bir tanesinde susam yağı...

Susam yağının bu konudaki etkilerinden söz etmeden önce ilk olarak akne ile ilgili birtakım bilgiler verelim.

Akne, cilt yüzeyinde meydana gelen yağ birikintileri olup, bir hastalık olarak nitelendirilmezler. Ancak pek çok kişi tarafından ciddi bir sorun olarak nitelendirilirler. Daha çok ergenlik döneminde hormonal değişimlere bağlı olarak gelişim gösteren akneler; ayni zamanda hem kadın hem erkek yetişkinlerde de ortaya çıkabilmektedir. Tüm cilt tiplerinde ortaya çıkabilen akneler, en çokta yağlı cilt tiplerinde oluşum göstermektedirler.

Akne ve Sivilcelerde Susam Yağının Etkisi

Cilt bakımı konusunda susam yağı, oldukça yaygın olarak kullanılmakta olan bir endüstriyel ürün olma özelliğime sahiptir. Hatta eski zamanlarda da cilt problemlerinin tedavisini sağlamak amacıyla oldukça yaygın olarak kullanılmaktaydı. İçeriğinde sesamol olarak adlandırılmakta olan antioksidan ce aynı zamanda bolca protein barındırmakta olan susam yağı, cilde masaj yapılmak suretiyle uygulandığında; kan dolaşımını arttırır ve aynı zamanda tıkanan gözeneklerin de açılmasına önemli ölçüde katkı sağlar. Bunların yanı sıra susam yağının içeriğinde A ve E vitaminleri, aynı zamanda da cilt dokusunun iyileşmesini sağlayan ve yaşlanma belirtilerinde azalmasına önemli ölçüde katkı sağlayan çoklu doymamış yağları barındırmaktadır.

Nasıl Kullanılır?

Aknelerden kurtulmak amacıyla susam yağının farklı formüllerle kullanılması mümkündür.

İlk olarak susam yağını temiz bir pamuğa dökün ve ardından da akne ve sivilcelerin yer aldığı bölgelerinize yumuşak hareketlerle sürerek uygulayın. Yaklaşık 15-20 dakika kadar bekledikten sonra; cildinizi temiz bir su ile yıkayın. Hatta dilerseniz dilerseniz yıkamadan cildinizde kalmasını da sağlayabilirsiniz.

Ancak susam yağını kullanmaya başlamadan önce, cildjnizin bu yağa karşı alerjisi olup olmadığını öğrenmeye çalışın. Bu konuda doktorunuza danışmanız oldukça faydalı olacaktır. Bunu yapamıyorsanız; ilk etapta cildinize ilk etapta oldukça az uygulayıp rahatsız edip etmediğini test etmeniz faydalı olacaktır.