Sürekli yorgun ve halsizseniz aman dikkat! Mutlaka bir doktora başvurun

Sürekli yoğrun ve halsiz hissediyorsanız aman dikkat. Doktora başvurarak değerlerinizi ölçtürmeyi ihmal etmeyin.
Sürekli yorgun ve halsizseniz aman dikkat! Mutlaka bir doktora başvurun

Sürekli halsiz ve yorgunluk şikayetiniz varsa aman dikkat. Bir uzmana danışmanızda fayda var. Değerlerinizi ölçtürerek vitamin eksikliğiniz olup olmadığını mutlaka kontrol ettirin. Uzman doktorlar tarafından yapılan uyarılara göre B12 eksikliği belirtileri arasında sürekli yorgunluk ve halsizlik bulunmaktadır.

Uzun sürekli halsizlik şikayeti bulananlara uzman doktorlardan uyarı geldi. Vitamin eksikliği olabileceğinin üzerinde duran uzmanlar B12 vitamini takviyesi gerekebileceğini söyledi. Söz konusu vitamin enerji düzeyini yükseltmektedir. Ayrıca kırmızı kan hücrelerinin oluşumunu hızlandırmaktadır. Özellikle yaşlı kişilerde B12 vitamin iğnesi doktor kontrolünde yapılması uzmanlar tarafından önerilmektedir.

SÜREKLİ YORGUNSANIZ AMAN DİKKAT!

Uzman doktorlar tarafından yapılan uyarılara göre sürekli halsizlik ve kronik yorgunluk şikayeti bulunanlarda B12 vitamin eksikliğinin bulunabileceği açıklandı. B12 vitamini iğnesi önerildiği gibi bazı besinlerden de alınabilir. Buna göre et, süt ürünleri ve yumurta gibi hayvansal gıdalarda doğal olarak B12 vitamini bulunmaktadır.

Bazı hastalar ise bu vitamini düzenli olarak kullanmak zorunda kalabilir. Diyet yapan kişilerde de yine B12 vitamini eksikliği olabilir. Bu gibi durumlarda ise B12 vitamin iğnesi önerilmektedir. Crohn hastalığı ve çölyak hastalığı gibi bazı iltihaplı hastalıklarda ise B12 vitamini emilimini etkileme durumu yaşanabileceğini söyleyen uzmanlar bu tür durumlarda B12 iğnesi yaptırmadan önce mutlaka doktora başvurmaları gerektiği uyarısı yapılmıştır.

Sizde de hiç geçmeyen yorgunluk ve halsizlik şikayeti bulunuyorsa öncelikle bir doktora başvurup değerlerinizi ölçtürün. Ardından düşük çıkan vitamin değerleriniz için doktorun da direktifleri ile gerekli vitamin takviyesini yapmaya başlayın.