Selülit Masajı Nasıl Yapılır?

Dünya genelindeki kadınların %80’nin de var olan selülit problemi can sıkan bir sorundur. Selülitlerin oluşmasına en etken sebeplerin başında sağlıksız besleme ve hareketsizlik gelmektedir.
Selülit Masajı Nasıl Yapılır?

Tabi bunların dışında selülit oluşumun nedenleri de vardır. Ancak nedenlerin başında gelen sebeplerin en önemlisi dengesiz ve sağlıklı beslenme geliyor.

Şimdiki yazımızda selülit neden olur ve selülit tedavisi nedir bunları anlatacağız. Selülit bir hastalık değil cilt sorunu oldu için ilaç tedavisi yoktur. Yalnızca selülit masajı ile hayatımızdan uzaklaşmaktadır.

Selülit Masajı Nedir?

Vücudumuzun bazı bölgelerinde oluşan portakal kabuğu görüntünün selülit olduğunu bilmeyen yoktur. Selülitin yoğun olduğu bölge ise bacağın üst bölümüdür. Buradaki çirkin portakal kabuğu görüntüsü her kıyafet giyinip çıkarttığımızda canınızı sıkmaktadır. Selülit başlıca sebebi sağlık tüketilen gıdalar olsa da hareketsizlik ve dolaşım sorunları da bunların sebebidir. Ayrıca genetik olması da muhtemeldir.

Selülitten kurtulmak için yapılan masaja selülit masajı denilmektedir. Selülit cilt sorunu olduğu için herhangi bir ilaç kullanarak geçmesi mümkün değildir. Bunu vaat edenlere de ihtimal vermeyin. Sadece spor ve masaj yapılarak, sağlıksız beslenmeye son vererek selüliti vücudunuzdan uzaklaştırırsınız. Bu sebeple hazır yaz yaklaşıyor iken selülitten kurtulmaya başlasanız hiç fena olmaz.

Daha önce spor yapmanın ve sağlıklı beslenmenin selülit kurtulmanın yollarının arasında yer aldığından bahsettik. Bu düzeni hayatınızda sabitlerseniz zaten selülit size bir daha yatılı misafir olarak gelmeyecektir. Peki, selülit masajı nasıl yapılır diyorsanız okumaya devam edin.

Selülit masajına başlamak için soğuk press diye adlandırılan doğal yağlar gereklidir.

  • Portakal Yağı,
  • Lavanta Yağı,
  • Zambak Yağı Limon Yağı,
  • Susam Yağı,
  • Yasemin Yağı
  • Jojoba Yağı,
  • Kekik Yağı,
  • Biberiye Yağı,

Bu ve daha bunun gibi olan yağlardan tek çeşidini kullanılabileceğiniz gibi birkaç çeşidini de kullanabilirsiniz.