Sahurda hayat kurtaran tarif! Yapması kolay tadı olay uzun süre tok tutuyor

Ramazan ayının gelmesi ile sahur telaşı başlarken uzun süre tok tutan yiyecekler de araştırma konusu olmuştu. Sahura en pratik tarif geldi!
Sahurda hayat kurtaran tarif! Yapması kolay tadı olay uzun süre tok tutuyor

Ramazan orucunu tutarken çok zorlanmak istemeyenler tok tutan tarifler aramaya devam ederken hamurişi tarifleri bu noktada öne çıkıyor. İftar hazırlıkları ile zaten yorulan, iftardan sonra da hali kalmayan kadınlara hayat kurtaran basit sahur tarifi açıklandı.

Evinizde hazır milföy hamuru kullanarak yapabileceğiniz bu basit tarif yiyen herkesi hem memnun edecek hem de yanına koyacağınız yiyeceklerle gün boyu kendinizi tok hissetmenizi sağlayacak. İşte o pratik tarif...

MİLFÖY HAMURUNDAN TAVADA TOST BÖREK!

Milföy hamurunu buzluktan çıkarın ve 10 dakika kadar bekletin. Uzun olan hamuru tam ortasından 2 eşit kare parça çıkacak şekilde bıçakla kesin. Ardından ocağa teflon tavanızı alın bir fırça yardımı ile yağlayın. Tava ısınınca milföy hamurunu koyun ve arkalı önlü iyice kızarana kadar pişirin.

Ardından arasına bir bıçak yardımı ile açın ve kaşar peyniri koyup tavada peynir eriyene kadar ters düz ederek pişirin. Kaşarlar eriyince alın ve sıcak olarak servis edin. Ekmek yerine bu börekleri tüketin. Oruçluyken daha az acıkmak için böreğin yanına haşlanmış yumurta, peynir ve çay yerine süt tercih edebilirsiniz...