Sahura şipşak lezzet arayanlara! Milföy gözleme damakları şenlendirecek 10 dakikada hazır

Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala her akşam kurulan sahur sofrası için tarif bulmakta zorlanan kişilere 10 dakika da şipşak hazır milföy gözleme tarifi açıklandı.
Sahura şipşak lezzet arayanlara! Milföy gözleme damakları şenlendirecek 10 dakikada hazır

Sahura şipşak lezzet arayanlara! Milföy gözleme damakları şenlendirecek 10 dakikada hazır - Ramazan ayı yarılanırken her akşam kurulan sahur sofrasına farklı tarifler arayan kişilerde zorlanmaya başlanmıştı. Hem lezzetli hem de kolay bir tarif arayanlara muhteşem bir çözüm önerisi sunuldu.

Evinde milföy hamuru olan herkesin yaklaşık 10 dakika içerisinde yapıp harikalar yaratacağı, yiyen herkesin o pahalı malum böreği yiyormuş hissine kapılacağı milföy börek tarifi damakları şenlendirecek. İşte milföy gözleme tarifi...

EVİNİZDE MİLFÖY VARSA HEMEN DENEYİN! MİLFÖY GÖZLEME TARİFİ NASIL YAPILIR?

Yapımı son derece kolay ve basit olan milföy gözleme için sahip olmanız gereken malzemeler şunlar:

Milföy hamuru

Kaşar peyiniri (Alternatif iç malzemeler ile yapılabilir)

Pişirmek için teflon tava...

İşte bu kadar basit ve kolay. Milföy hamuru erimesi için 10 dakika önce buzluktan çıkarın. Tavayı ocağa alın ve altını açın. Milföy hamuru uzun ve tek parça halindeyse 2'ye ayırın ve teflon tavaya yağ koymadan bırakın.

Zaten milföy yağlı bir hamur olduğu için ekstra yağa ihtiyaç duymayacaktır. Hamurun yüzeyi kızarınca çevirin ve arasını açarak bu bölüme hamur büyüklüğende kare olarak dilim kestiğiniz kaşarı koyun. Altını kısın ve kaşar eriyene kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Hepsi bu kadar afiyet olsun...