Sağlıklı saçlar için kullanmanız gereken uçucu yağlar

Sağlıklı, dolgun ve parlak saçlar her kadının hayalidir. Bazen kuaför hataları bazen ise saçımızın yapısından dolayı saça kimyasal uygulandığında saçlarımız eski sağlıklı ve dolgun halini kaybeder.
Sağlıklı saçlar için kullanmanız gereken uçucu yağlar

Biz kadınlar tekrardan sağlıklı ve dolgun saçlara kavuşmak için kimyasal uygulamayı düşünüyoruz fakat günümüzde saçlarımıza çok iyi gelecek bitkisel ürünler bulunmaktadır.

Kimyasallar kadar hızlı sonuç vermese de yavaş ama kalıcı şekilde saçlarınızı eski haline döndürmeniz mümkündür. Kozmetik marketlerde bulunan saç bakım ürünlerinin olduğu reyonlardan kendimizi alamıyoruz fakat her kadının saç tipi farklı olduğundan dolayı saçımıza hangi ürünün uyacağından emin olamıyoruz.

Sağlıklı saçlara kavuşmanız için kullanmanız gereken yağlara geçmeden önce saç tipinizi öğrenmekte fayda olacaktır. Kuru saçlara sahip olan kadınların en çok ihtiyacı olan şey nemdir! Saçlarınıza uyguladığınız yüksek ısı ve yoğun işlemler sonrası saçınızın ihtiyacı olan nemi uyguladığınızda saçınızın nasıl parlak ve dolgun olduğunu fark edeceksiniz. Yağlı saçların hiçbir zaman bakıma ihtiyacı yoktur saç kendi yağıyla beslenir bilgisi yanlıştır. Her saç gibi yağlı saçlarında bakınma ihtiyacı vardır.

Lavanta Yağı: Saç köklerinizi güçlendirip daha sağlıklı saçlara kavuşmanıza yardımcı olur. Aynı zaman da saç köklerinizi güçlendirerek dökülmesini de önler. Saçlarınıza iyi gelmesinin yanı sıra zihninizin ve cildinizin sakinleşmesini sağlar.

Biberiye Yağı: Biberiye yağı saçınızı beslemesinin yanı sıra kepek ve beyaz saç oluşumunu engellemeye de yardımcı olur. Kellik veya dökülmüş saçların yerine yeni saçlar çıkmasına yardımcı olur.

Nane Esansiyel Yağı: Günümüzde çok fazla adı duyulmamıştır fakat saçlarınıza kullandığınızda gerçekten çok faydasını göreceksiniz. Saçlarınızın hızlı uzamasını sağlar, bitlenme problemini yok eder ve kepeklenmeyi sonlandırır.

Papatya Yağı: Yıpranmış ve kuru saçlar için birebirdir. Çoğu yağ gibi yeni saç oluşumuna katkı sağlar. Kozmetiklerde gördüğümüz çoğu saç bakım ürününde papatya yağı kullanılmaktadır.

Paçuli Esansiyel Yağı: Genel olarak bütün saç problemlerinin tedavisinde kullanılmaktadır. Yağlı saç tipine sahip olan kişiler için önerilmektedir, saçtaki yağ oranını dengeleyerek daha sağlıklı bir saça sahip olmanızı sağlar.