Sadece 4 günde yemeye hazır! 40 yıllık ev hanımı annesinin turşu tarifini verdi kerameti bunda gizli

Kışlık hazırlıkları tüm hızı ile sürerken salatalık turşusu kurmak isteyenlere sadece 4 günde hazır olacak enfes tarif geldi.
Sadece 4 günde yemeye hazır! 40 yıllık ev hanımı annesinin turşu tarifini verdi kerameti bunda gizli

Sadece 4 günde yemeye hazır! 40 yıllık ev hanımı annesinin turşu tarifini verdi kerameti bunda gizli - Kadınların kış hazırlıkları artık son dönemine girerken sona bırakılan kışlık turşular da kurulmaya devam ediyor.

Turşu kurmak isteyen kişiler en iyi ve doğru tarifi aramaya devam ederken herkesin hayali olan kütür kütür salatalık turşusu kurmak isteyenlere 40 yıllık ev hanımı gizli sırrını verdi. Salatalık turşusunu yaparken aslında sadece bunu yapmak yeterliymiş...

HIZLI SALATALIK TURŞUSU TARİFİ! SICAK SUYLA TURŞU NASIL KURULUR?

Salatalık turşusu hızlı olsun isteyen kişilere yöntemi açıklandı. Turşu kururken pek çok kişi soğuk su kullanırken turşu yapılırken kullanılacak olan sıcak suyun süreci son derece hızlandırdığı belirtildi. İşte 1 LT kavanoza turşu kuracak olan kişiler için o pratik yöntem:

1 LT cam kavanoz

Kornişon salatalık

1 yemek kaşığı tepeleme kaya tuzu

6 diş soyulmuş sarımsak

1 çay kaşığı dolusu limon tuzu

Üzerini geçecek kadar kaynatılmış sıcak su

1 adet küp şeker

1 çay bardağı sirke

Yarım avuç nohut

Kornişon salatalık turşularını iyice yıkayarak baş kesimlerini çok hafif olacak şekilde kesin. Ardından cam kavanozun dibine sarımsak ve nohudu ekleyin. Üzerine salatalıkları ekleyin üzerine kaya tuzu, limon tuzu, şeker ve sirkeyi ekleyip ağzına kadar sıcak suyu döküp kapaklarını sıkı bir şekilde kapatalım. İyice kavanozu sallayıp karıştıralım ve ardından ters olacak şekilde kavanozları tezgaha sıralayıp 1 gece bekletelim. Sonra ışık görmeyen serin bir yerde muhafaza edelim. Salatalık turşunuz 4 günde hazır olacaktır.