Sadece 3 malzeme ile evde doğal ve kolay dondurma yapı! Uzmanlar bunu öneriyor

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi olan dondurmayı evde yapmak mümkün. Hem lezzetli hem çok basit. Mutlaka deneyin.
Sadece 3 malzeme ile evde doğal ve kolay dondurma yapı! Uzmanlar bunu öneriyor

Katkı maddesi olmadan evde doğal yöntemler ile dondurma yapmak artık çok kolay. Sadece 3 malzemeye ihtiyaç var. Bu malzemeler ile doğal ve lezzetli dondurma yapmak mümkün. Peki dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Dondurma nasıl yapılır?

Uzmanlar paketli dondurmalara karşı uyarmaktadır. Özellikle çocuklar için kesinlikte tüketilmemesi gereken bu ürün içerisinde gıda boyası olduğu ortaya çıkmıştır. Bu nedenle de kanser gibi birçok hastalığa sebep olabilmektedir. Çocuğunuza ve kendinize evde doğal ve kolay dondurma yapabilirsiniz. Peki bu dondurma nasıl hazırlanıyor?

DONDURMA İÇİN GEREKLE 3 MALZEME

Evde doğal ve kolay dondurma yapmak mümkün. Bunun içen gerekli olan 3 malzeme ise şu şekildedir;

4 adet olgun muz

1 yemek kaşığı bal

7-8 adet ceviz

Peki dondurma nasıl yapılır?

DONDURMANIN YAPILIŞI

Dondurma yapmak oldukça basit. Bu yöntem ile her canınız istediğinde kısa sürede yapıp buzluğa atın. Daha sonra afiyetle tüketin.

Öncelikle muzların kabuklarını soyarak orta büyüklüğünde doğrayın. Daha sonra buzdolabı poşetlerine koynu. Dondurucuda bir gece bekletin. Daha sonra donan muzları buzluktan çıkararak oda sıcaklığında birkaç dakika kadar bekletin.

daha sonra ise blender yardımı ile muzları yoğunlaştırın. Belli aralıklar ile kenarda kalan muzları da bir kaşık yardımı ile içeri alın. Muzlar kremamsı bir kıvam aldığında ise içerisinde balı da ekleyip iyice karıştırın. Kaba aktardıktan sonra streçleyip dondurucuya kaldırın. Daha sonra tüketeceğiniz zaman ceviz ile süsleyerek tüketebilirsiniz.