Saçları Güçlendirecek Sarımsak Kürü Tarifleri

İnsan sağlığı için sayısız faydaları bulunan sarımsak saçları gürleştirmek adına da çok etkili bir doğal ürün olma özelliğine sahiptir.
Saçları Güçlendirecek Sarımsak Kürü Tarifleri

Bu yazımızda saçlarını gürleştirmek isteyen okurlarımız için çok etkili sarımsak kürü tariflerine yer verdik. Dilerseniz hemen şimdi tariflere geçelim.

1. Kür Tarifi

Zencefil ve Sarımsak Kürü

Gerekli Malzemeler:

Bu tarif için gerekli malzemeler; 8 diş sarımsak, 1 adet ceviz büyüklüğünde zencefil parçası ve yarım su bardağı Hindistan cevizi yağı.

Hazırlanışı ve Uygulanışı

İlk olarak bir blender yardımıyla sarımsak ve zencefilleri bir arada iyice doğrayın. Ardından Hindistan cevizi yağını uygun büyüklükteki bir tavanın içerisine alarak ısıtın ve içerisine hazırlamış olduğunuz sarımsak ve zencefil posasını da ilave edin. Karışım kahverengi bir hal alana dek ısıtmaya devam edin ve bu aşamada altını kapatın. Hazırlamış olduğunuz karışımın soğumasını bekledikten sonra saç derinize 15 dakika boyunca masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık yarım saat beklettikten sonra bir şampuan yardımıyla saçlarınızı güzelce yıkayıp durulayın. Etkili sonuç alana dek bu maskeyi haftada 3 kez düzenli bir şekilde kullanmaya devam edin.

2. Kür Tarifi

Tarçın, Sarımsak ve Soğan Kürü Tarifi

Gerekli Malzemeler

Soğan, sarımsak ve tarçından oluşan bu kür, saç köklerinizin yenilenmesinde son derece etkili bir özelliğe sahiptir.

Gerekli Malzemeler:

Kürü hazırlamak için gereken malzemeler; 2 su bardağı su, 1 adet kabuk tarçın, 3 diş sarımsak, 1 küçük soğan.

Hazırlanışı ve Uygulanışı

İlk olarak belirtilen ölçü kadar suyun içerisine diğer tüm malzemeleri de alarak yaklaşık 15 dakika kadar kaynatın ve soğumasını sağladıktan sonra hazırlamış olduğunuz bu solüsyonu bir süzgeç yardımıyla süzdürün. Elde ettiğiniz sıvıyı saçlarınıza döktükten sonra yaklaşık 20 dakika bekletin ve süre sonunda saçlarınızı güzelce yıkayıp durulayın. Bu uygulamaya 1 hafta boyunca her gün düzenli olarak devam edin..

3. Kür Tarifi

Sarımsak Şampuanı

Gerekli Malzemeler:

Kürü hazırlamak için gereken malzemeler; 15 diş sarımsak ve 10 damla nane yağı.

Hazırlanışı ve Uygulanışı

İlk olarak belertilen miktardaki sarımsağı güzelce blenderden geçirin. Hazırlamış olduğunuz sarımsağı bir şişe şampuana eklendikten sonra nane yağını da ilave ederek güzelce karışmasını sağlayın. Hazırlamış olduğunuz bu şampuanı haftada en fazla 3 kere saçlarınızı yıkarken uygulayın.