Saçınızı Saç Tipinize Göre Yıkamanız Gerekiyor!

Her saç tipi için değişik yıkama teknikleri vardır. Şampuanlarınız ve yıkama sıklığı saçlarınızın sağlıklı olmasını etkiliyor. Bu doğrultuda saç tipinize uygun yıkama yapmanız gerekmektedir.
Saçınızı Saç Tipinize Göre Yıkamanız Gerekiyor!

Saç tipinize göre yıkamanız gerektiğini biliyor muydunuz? Bu soru sizlere garip gelmiş olabilir. Ancak saç tipine uygun yıkama daha sağlıklı ve gür saçlarınızın olmasında büyük bir etkendir. Örneğin; kıvırcık saç, ince telli saç, işlem görmüş saç ve kepekli saç gibi saç türlerinin yıkaması da farklıdır.

Kıvırcık Saça Sahip Olanlar Nasıl Yıkamalı?

Kıvırcık saça sahip olan kişiler her gün yıkamamalıdır. Bu saç tipi hassas bir yapıya sahiptir. Ne kadar güçlü ve dolgun görünseler de her gün yıkamak zarar vermektedir. Aynı zamanda içerisinde sülfat bulunan saç şampuanları veya diğer ürünlerinden kaçınmalısınız.

İnce Telli Saça Sahip Olanlar Nasıl Yıkamalı?

İnce telli saça sahip olan kişiler de saçın yağlanması sık görülmektedir. Diğer saç tiplerine göre saç diplerinde yağ gözeneği oldukça fazladır. Bu saç tipi hızlı yağlandığı için her gün yıkanmalıdır. İnce telli saça sahipseniz silikon bazlı ve krem bazlı şampuanlardan kaçınmalıdır.

İşlem Görmüş Saça Sahip Olanlar Nasıl Yıkamalı?

İşlem görmüş saçlar oldukça hassastır. Bu yüzden kullanılacak saç ürünleri de yıkama sıklığı da önemlidir. Bu saç tipine sahipseniz yıkama sıklığınızı azaltmanız gerekmektedir. Boyalı saçlar için özel olarak satılan şampuanlar tercih edilmelidir. İşle görmüş saçları korumak için parlaklık veren yardımcı bakım ürünlerini ayda birkaç kez kullanabilirsiniz. Aynı zamanda sıcak su saç boyasının daha hızı akmasını sağlayan faktördür. Dolayısı ile işlem görmüş saça sahip olan kişiler ılık ya da soğuk su ile yıkanmalıdır.

Kepekli Saça Sahip Olanlar Nasıl Yıkamalı?

Saçında kepek problemi olan kişiler hafta da birkaç kere saçlarını yıkayabilir. Aynı zamanda şampuanlarını alırken içerisinde çinko olmadığından emin olmalıdır. Çünkü kepekli saçlar için çinko içerikli şampuanlar tavsiye edilmez. Çinko yerine katranlı sabun ile katranlı şampuanlar önerilmektedir. Böylece kepek probleminin önüne geçilebilir. Aynı zamanda bakım yağları kullanarak saçın nemli kalması sağlanmalıdır. Tüm bu önerilere uyulduğunda kepek sorunu ortadan kalkacaktır.