Saç boyası bitkisel yöntemlerle nasıl akıtılır

Saçlarının rengi değiştirmek bazı kadınların vazgeçilmezi olsa da bazen sonuçlardan memnun kalmayıp saçımızdaki boyadan kurtulmak isteriz. Birçok kimyasal yöntem bulunsa da saçı daha fazla yıpratmamak ve saçın sağlığını bozmamak için bitkisel yöntemlerle saçtaki boyayı akıtmak sizin için daha iyi olacaktır.
Saç boyası bitkisel yöntemlerle nasıl akıtılır

Günümüzde saçlara birçok işlem yaparak hayal ettiğiniz saçlara kavuşmak mümkün. Fakat bazen kuaför hataları ya da kişinin saç yapısı ile alakalı olarak istediğiniz görüntüyü elde edemeyebilirsiniz. Bu durumdan kurtulmak için saçınızı yeniden boyatmak saçın daha da kötü bir hal almasına ve koparak dökülmesine yol açmaktadır. Hoşunuza gitmeyen saçlarınızdan kısa sürede kurtulmak istiyorsanız kimyasal boyalar yerine bitkisel yöntemleri denemek sizin için daha iyi olacaktır. Günümüz piyasasında saç silici olarak çok fazla ürün satılmaktadır fakat bu ürünler kimyasal olduğu için saçınıza daha fazla zarar verme ihtimali yüksektir. Hazırladığımız saç boyasını akıtan bitkisel yöntemleri aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

MALZEMELER

  • Zeytinyağı
  • Badem yağı

YAPILIŞI

Duştan önce saçınıza yetecek kadar zeytinyağı ve badem yağını bir kapta güzelce karıştırın. Bu yağları saçınıza sürdükten sonra streç film veya alüminyum folyo ile sarıp 30 dakika kadar saçınızda bekletin. 30 dakika bekledikten sonra ılık su ile saçınızı durulayın. Haftada 3 kez bu yöntemi kullanarak hem saçınıza bakım yapmış ve de saçınızdaki kimyasalı yavaş yavaş akıtmış olacaksınız.

MALZEMELER

  • Karbonat
  • Limon Suyu

YAPILIŞI

Şampuanınızın içine 3 yk. karbonat ve 3 yk. limon suyu koyup günde 2 defa saçlarınızı yıkadığınız zaman saçlarınız en kısa zamanda eski haline dönecektir. saç boyası akıtma da en etkili yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

MALZEMELER

  • 2 su bardağı su
  • 2 paket kabartma tozu

YAPILIŞI

2 su bardağı suya 2 paket kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Bu karışımın hepsini saçınıza uygulayıp streç film ile sarıp 1 saat saçınızda bekletin. 1 saat sonra beyaz sabunla saçınızı yıkayın. 1 hafta boyunca her gün bu işlemi yaparsanız saçınızdaki boyanın aktığını göreceksiniz.