Peynirin ilk günkü tazeliğini koruması için bunu yapın! Asla bozulmayacak

Peyniri doğru saklama koşulu nedir? Buzdolabında saklanması gereken bu ürünün bozulmaması için bu basit yöntemi mutlaka deneyin.
Peynirin ilk günkü tazeliğini koruması için bunu yapın! Asla bozulmayacak

Peynirin bozulmaması için mutlaka bunu yapın. İlk günkü tazeliğini koruyacak ve uzun süre bozulmadan dayanacak. Yaz mevsiminde peynirler dolapta saklansa dahi bozulabiliyor. Bu durumu önlemek için ise uzmanlardan bir öneri geldi. Bunu yaparak peynirin uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayabilirsiniz. Peki bu yöntem nedir?

Peynir çabuk bozulan bir yapıdadır. Özellikle yaz mevsiminde bozulmaya eğilimli olması da önlem almaya itmektedir. İlk günkü tazeliğini korumak için ve çabuk bozulmaması için yapılması gereken şey çok basit.

PEYNİR KUTUSUNA KÜP ŞEKER EKLEYİN

Peynirin uzun süre bozulmaması için oldukça basit bir yöntem açıklandı. Buna göre peynir kutusuna bir küp şeker ekleyerek peynirin uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz. Küp şeker peynir kutusunda oluşabilecek olan nemin emilmesini sağlar. Bu da peynirin daha uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayacaktır.

Bununla birlikte peynir kutusuna eklenen şeker peynirlerin diğer gıdalardan kaynaklanan kokuları da emecek ve peynirdeki dolap kokusu önleyecektir. Bu kolay ipucunu mutlaka deneyin. Pratik yöntem hayat kurtarıyor.

Peyniri muhafaza etmek de oldukça önemli. Peyniri buzdolabında +2 ile +4 santigrat derece arasında ışık almayan bir ortamda saklanmalıdır. Derin dondurucu peynir için doğru saklanma alanı değildir.

Ayrıca peynirin buzdolabında bulunan kahvaltılık bölümüne yani kapaklı alanlara yerleştirmelisiniz. Ambalaj açıldıktan sonra birkaç gün içerisinde tüketilmelidir. Oda sıcaklığında bırakılan peynir kısa sürede bozulacaktır. Bu sebeple kahvaltının ardından tabakta peynir kalması durumunda peynirin hemen buzdolabına geri konulması gerekiyor.