Patates maskesi nedir? Patates maskesi nasıl yapılır?

Sizler de cildinizin görünümünden rahatsız oluyorsanız, hiç bir masraf yapmadan evinizde bulunan patates, yoğurt, salatalık vs. gibi doğal ürünlerden faydalanarak harika ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.
Patates maskesi nedir? Patates maskesi nasıl yapılır?

Özellikle ergenlik dönemlerinde genç bir birey olmaya başlayan çocukların, bilinçsiz bir şekilde sivilceleri ile oynamaları ve artık yetişkin birer birey olan kadınların makyaj yaptıktan sonra gece yatarken gün boyu yüzlerinde duran makyajı temizlememeleri cilt açısından oldukça kötü bir durumdur. Aslında hiç kimsenin önemsemediği bu oldukça basit gibi görünen konular, cilt açısından zamanla çok kötü bir hal almaktadır. Bu sebeplerden dolayı sizlere bir kaç öneride bulunmaya karar verdik. Önerilerimize patates maskesi ile başlayalım.

Patates Maskesi

Günümüzde her evde kolaylıkla bulabileceğimiz ve her evin olmazsa olmazı olan patates, yemekleriniz için olduğu kadar cildiniz için de harika bir doğal üründür. Patates maskesi, kimyasal ürünler ile hazırlanan cilt maskeleri yerine doğal ve organik olarak üretilmiş olan patates ile kolaylıkla hazırlanabilir ve cilde uygulaması da oldukça basit olduğu için çok fazla tercih edilir.

Patates Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Cildinizin pürüzsüz ve harika bir görünüme sahip olabilmesi için uygulayacağınız patates maskesi şu şekilde hazırlanır:

Patatesin kabukları soyulur. Rendenin ince kısmı ile rendelenir. Rendelediğiniz patateslerin fazla suyunu sıkarak boş bir kaba aktarın. Patatesleri sıktığınızda ortaya çıkan su ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Aynı zamanda rendelenmiş olan kısmını ise gözaltlarınıza koyarak göz altı morluklarının geçmesinde fayda görebilirsiniz. Patateslerin posasının bir miktarını da burnunuzun üzerine koyarak bir süre bekledikten sonra istenmeyen siyah noktalardan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Patates Maskesini Hangi Aralıklar İle Cildinize Uygulamalısınız?

Patates maskesini suyu ile yüzünüzü ıslattınız, posası ile gözaltlarınızdaki morluklar için ve burnunuzun üzerine koyarak istenmeyen siyah noktalardan kurtulmak için cildinize uyguladınız. Peki, daha sonra ne yapacaksınız? Daha sonra yapacağınız şey, patatesi cildinize uyguladıktan sonra bir süre vaktiniz var ise 15- 20 dakika o kadar vaktiniz yoksa da en az 5 dakika bekleyin. Süre sonunda cildinizi bol su ile durulayın. İlk yıkamadan itibaren farkı hissedeceksiniz. Alerjik bir bünyeye sahipseniz öncelikle doktorunuza danışarak haftada 3 gün bu işlemi tekrar edebilirsiniz.