Parfümlerin kalıcılığı nasıl sağlanır?

Güzel kokmak hem kendimize öz saygımız hem de çevremize karşı saygımızın göstergelerinden biridir. Sosyal yaşantıyı olumsuz etkileyen en önemli etkenlerden biridir ter kokusu. Piyasada satılan parfüm ve deodorantların birçoğu kısa süreli koku sağlarken kaliteli ve kalıcılığı olan parfümleri almak da şimdilerde herkesin harcı değil.
Parfümlerin kalıcılığı nasıl sağlanır?
Hem güzel kokmak hem de fazla para harcamamak adına kullandığınız kokunun kalıcılığını artırabilirsiniz. İşte bunun için sizlere birkaç öneride bulunuyoruz.

İlk olarak kesinlikle cildinizi nemlendirmeniz şart. Nemli cilt, koku moleküllerini daha iyi ve uzun süre tuttuğundan kokunuz üzerinizde kalır.
Yine kokuyu hapsetmenin bir diğer yolu saçlardır. Saçlar kokuyu içine hapseder ve uzun süre üzerinde taşır. Tarağınıza ya da saçınıza doğrudan uygulayacağınız parfüm gün boyu sizinle olacaktır.

 

Boyun, dirsek içi, ayak ve el bilekleri de vücutta nabız alınan en sıcak bölgelerdir. Vücudun sıcak bölgeleri kokuyu daha çok özümseyeceğinden dolayı daha kalıcı olmasına da fayda sağlar.
Parfümünüzün etkisini uzun süre saklamak için ise güneş ışığı ve ısıdaz uzak tutmalısınız. Parfümünüzü serin ve kuru yerde saklarsanız ömrü daha uzun olacaktır.
Parfümlerde bulunan koku eşikleri kokunun kalıcılığı açısından en önemli notalardır. Kalıcı ve uzun süre dayanan bir koku için odunsu notalara sahip parfümleri tercih edebilirsiniz. Şekerli parfümler de diğer parfümlere göre daha kalıcıdır.

 

Kesinlikle ama kesinlikle temiz bir cilde sahip olmalısınız. Temizlenmiş ve gözeneklerin açık olduğu zamanlarda parfüm kokusunu daha iyi yansıtacaktır.
Günlük kullanılan duş jeli ve vücudunuza kullandığınız kremleri parfümünüze uyumlu seçmeniz de kokunun kalıcı olmasını sağlar.
En basit yollardan biri de parfüm sıkacağınız bölgeye çok az miktarda vazelin uygulamak, kalıcılığı artıracaktır.
Kalıcılık vadeden bir başka yöntem ise parfümü duştan çıktıktan sonra uygulamak böylece parfüm nemle birlikte vücudunuza hapsolcak, aynı zamanda kıyafet ve aksesuarlarınızda iz kalmasının da önüne geçmiş olacaksınız.

 

Daha hafif kokuyu tercih ediyorsanız parfüm yağmuru denilen yöntemi uygulayabilirsiniz. Parfümü kendinize değil, önünüze ve havaya doğru sıkın. Ardından da altından geçin.
Bitmek üzere olan parfümünüzü vücut nemlendiricinizin içine dökün.

Bütün bunların yanı sıra Coco Chanel der ki; herşeyi unutun parfümünüzü öpülmek istediğiniz yere sürün.