Nane maskesi nasıl yapılır?

Birçok yararı bulunan ve cilde ferahlık kazandıran naneyi, maskede kullanarak cildinize aydınlık bir görünüm kazandırabilirsiniz.
Nane maskesi nasıl yapılır?
Yemeklere koymaya alıştığımız nane, sadece yemekleri değil cildinizi de güzelleştiren bir bitki. Nane maskesi, cilt sağlığımız açısından oldukça faydalı bir maskedir. Cilde uygulandığı zaman cildi temizler, ışıl ışıl ve parlak bir cilt görünümü sağlar.

 

Hem lezzet açısından güzel hem de koku açısından güzel olan nane aynı zamanda cildi de güzelleştirir. Nane birçok bakım ürünlerinde de kullanılmaktadır. Nemlendirici kremler, dudak balsamları, şampuanlar, saç kremleri, duş jelleri gibi kişisel bakım ürünlerinde oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Genellikle serinletmesi açısından tercih edilse de aslında cilde faydalı olduğu için tercih edilmelidir. Nane ciltteki lekelerin giderilmesini sağlar. Nane maskesini düzeni olarak kullandıktan kısa bir süre sonra cildinizin parlak ve yenilenmiş bir görünüm kazandığının farkına varacaksınız. Nane kan dolaşımını hızlandıran bir bitkidir. Bu özelliği sayesinde de cildinizin gençleşmeye başları ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Birçok kişinin dertlerinden biri olan gözenekler için nane maskesi birebirdir. Kir ve yağların gözenekleri tıkayıp siyah nokta oluşturması her kadının problemlerindendir. Nane maskesi bu gözenekleri temizleyip sıkılaştırır. Böylelikle siyah nokta oluşumunu engeller. Nane antioksidan bakımından zengin bir bitkidir. Bu özelliği sayesinde de gözaltı halkalarınızı azaltır ve oluşumunu engeller. Gözaltlarımız yüzümüzdeki en hassas cilt yapısına sahiptir. Cildi yenileyen nane maskesi gözaltlarına hasar vermez.

 

Nane Maskesi Tarifi
Nane maskesinin cilde çok fazla faydası vardır. Her kadının mutlaka denemesi gereken nane maskesi tarifi için de yarım demet nane, 1 yemek kaşığı doğal yoğurt, 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 tane salatalık gerekmektedir. Doğranmış olan naneyi, yoğurdu ve limon suyunu bir kabın içerisinde karıştırın. Ardından salatalığı doğrayın ve elde ettiğiniz karışımla beraber püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Daha sonra cildinize sürebilirsiniz. Maskeyi sürdükten sonra göz çevrenize dilerseniz salatalıkta koyabilirsiniz. Bu maskeyi cildinizde 15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Bu nane maskesi tarifini haftada 2 kere uygulamanız yeterlidir. Cildinizi yenileyen bu maskeyi düzenli uygularsanız en kısa sürede faydasını görmeye başlayacaksınızdır.