Muğla'da mermer işçisi kadınlar ekmeklerini taştan çıkartıyorlar

Muğla Seydikemer'de yer alan mermer fabrikası çalışanı kadınlar ekmeklerini taştan çıkartıyorlar. Fabrika kadınların ellerinden çıkan mermeri 12 ülkeye ihraç ediyor.
Muğla'da mermer işçisi kadınlar ekmeklerini taştan çıkartıyorlar

Kadınlar çalışma hayatında her geçen gün daha fazla yer almaya devam ederken ağır işlerde de artık kadınların gücü kullanılıyor. Muğla Seydikemer'de yer alan mermer fabrikası da bunun en güzel örneklerinden biri olarak öne çıkmayı başardı.

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir mermer fabrikasında çalışan kadınlar iş makinelerinde mermer kesip ekmeklerini adeta taştan çıkartıyor. Kadın eli değen mermerler Fethiye’de başta ABD olmak üzere 12 ülkeye ihraç ediliyor.

KADINLAR MERMER FABRİKASINDA TAŞA CAN VERİYOR!

Kadınlar yaptıkları işi çok sevdiklerini ifade ederek; “Dünya kadınlar günü tüm kadınlarımıza kutlu olsun Biz işimizi layıkıyla yapıyoruz. Ekmeğimizi taştan çıkartıyoruz’’ şeklinde konuştu. Seydikemer’deki maden işletmesi kadın istihdamına özel önem verirken kadın işçilerin el işi göz nuru ile ürettikleri mermerler 12 ülkeye ihraç ediliyor.

mermer-1.jpg

Kadın eli değen mermerler Fethiye’den Amerika, Kanada, Fransa, İngiltere, Yeni Zelanda, Avustralya, Singapur, Venezuela, Libya, Romanya, Almanya ve Belçika’ya İzmir Aliağa’dan sevk ediliyor. 14 kadın işçi çöpe gidecek mermerleri mozaik haline getirip büyük emek harcayıp çeşitli desenler oluşturuyor.

mermer-2.jpg

Mermerleri kesip yıkayan ütüleyip satışa hazır hale getiren kadınlar ekmeklerini adeta taştan çıkartıp aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Gün boyu çalışan kadın işçiler mermer yıkama, ayıklama, temizleme ve paketleme gibi alanlarda erkek işçilerle birlikte çalışıyor. 2022 yılı vergi rekortmenliğinde Seydikemer ilçe birincisi olan şirketin seleksiyon uzmanı kalite kontrol şefi iki çocuk annesi Melek Şenay “7 yıldır bu işletmede çalışıyorum.

mermer-3.jpg

12 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bölge ve Türk ekonomisine katkı sağlıyoruz. Bu iş ağır bir iş ama ben ağır görmüyorum. Tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum” dedi. İki çocuk annesi Hamiye Göksu ise “10 yıldır çalışıyorum, işimi çok seviyorum, üretime dönük faaliyet ile ülkemize döviz kazandırıyor. Aile bütçeme destek oluyorum. Kadınlar her işi yapar. Kadınlarımızın gününü kutluyorum’’ dedi.

Dünya Kadınlar Günü tüm Türkiye'de çeşitli etkinlikler düzenlenerek kutlanırken çalışan kadınlar için bu günün önemi ayrı oldu. Kadınlar işyerlerinde kadının gücünü temsil etmeye devam ederken üretimi de destekliyor.