Müge Anlı, Esra Erol, Seda Sayan ve Didem Arslan Yılmaz’ı izleyenlere kötü haber! RTÜK harekete geçti

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından önemli bir açıklama geldi. Gündüz kuşağı programları ve haberler için açıklama yapan Şahin’in açıklaması ve merak edilenler haberimizde
Müge Anlı, Esra Erol, Seda Sayan ve Didem Arslan Yılmaz’ı izleyenlere kötü haber! RTÜK harekete geçti

Haber sunumlarına yaş sınırlaması uygulamasının yakın zamanda devreye alınacağını ifade eden RTÜK Başkanı Şahin, diğer yandan herkesin yakından izlediği gündüz kuşağı programları için de açıklamalarda bulundu. Gündüz kuşağı programlarına ilişkin son raddede olduğunu ifade eden Şahin, “RTÜK olarak son raddedeyiz" dedi.

HABERE YAŞ SINIRLAMASI

SUBÜ Konuşmaları’nın sezon finaline katılım sağlayan RTÜK Başkanı Şahin, burada bir kanalı ceza yemesinin sebebinin ihlal olduğunu belirtti. Belirlenen ilkeler doğrultusunda denetim yapıldığını ifade eden Şahin, haberlere yaş sınırlamasının geleceğini söyleyerek şunları dile getirdi:

“Biz şimdi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nca bir ilke kararı aldık. Bu kararda saatine göre +13, +18 koyacağız. Eğer o saatler dilimleri içinde durumu aşan bir şey olursa yeni bir ceza sistemi getirdik. İlke kararımız çok açık ve net. Yayınlanması için Cumhurbaşkanı'na gönderdik. Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra biz bu uygulamayı yapacağız”

GÜNDÜZ KUŞAĞI PROGRAMLARI KALKACAK MI?

Gündüz kuşağı programlarına ilişkin de açıklama yapan Şahin, son raddede olduklarının altını çizerek, “Gündüz kuşakları ve dizilere çok ceza verdik, bunların ölçütü yok. Burada önemli olan biz görevimizi yapacağız, yapımcı görevini yapacak ama halkta görevini yapacak izlemeyecek, izlettirmeyecek. RTÜK olarak son raddedeyiz. Gündüz kuşağı programları ile ilgili son kararlar çünkü artık bunları kaldıracak durumumuz yok. Ya kendilerine gelecekler veya biz gerekeni yapacağız” dedi. Dizilerle ilgili zaten gerekeni yaptıklarını ifade eden Şahin’in açıklamaları sonrasında gündüz kuşağı programlarının kalkıp kalmayacağı merak konusu oldu. Konuya ilişkin henüz kaldırmaya dair bir açıklama bulunmuyor. Ancak ihlallerin devam etmesi halinde programlar kaldırılmaya kadar gidebilir.