Meyan Kökü Maskesi

Meyan kökü, cilt için son derece önemli ve faydalı bir bitki olup, bu amaçla uzun yıllardır kullanılmaya devam edilmektedir.
Meyan Kökü Maskesi

Bu yazımızda sizlerle cildinizin parlamasını ve güzelleşmesini sağlayacak olan meyan kökü maskesinin tarifini ve nasıl hazırlanması gerektiğini anlatmaya çalışacağız. Ancak tarife geçmeden önce öncelikle meyan kökü hakkında biraz bilgi verelim.

Meyan kökün, içeriğinde yer alan ve galibridin olarak adlandırılan madde sayesinde özellikle cilt lekeleri ile etkili bir biçimde savaşarak bembeyaz, parlak ve ışıldayan bir cilde sahip olmanızı sağlayacaktır. Şayet herhangi bir rahatsızlığız mevcut değil ise, bir dermatoloğa danışarak cildinizde var olan lekelerin giderilmesi ve cildinizin daha beyaz bir görünüme kavuşması için meyan kökü maskesini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Meyan kökü maskesi, cilt lekelerini gidermenin yanı sıra birçok cilt probleminde, güneşin zararlı erklerinden korunmak için ve aynı zamanda da saç sağlığı için de pek çok kişi tarafından aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

Meyan Kökünün Yararları

Cildin güzelliğinin sağlanması için bildiğiniz üzere sadece kozmetik ürünlerin kullanması ya da cildin temiz tutulması hiçbir zaman için yeterli değildir. Aynı zamanda içten gelen bir güzellik bakımı da bir o kadar önemli ve de gereklidir. Cildinize yeteri oranda antioksidan sağlamazsanız ,ve aynı zamanda beslenmenize dikkat etmezseniz satın alacağınız en pahalı kremler dahi cildinizin güzel ve parlak görünmesinde yeterli olmayabilir. Bu noktada en iyi etkiye sahip olan ürünlerden biri de meyan köküdür.

Doğal bir cilt aydınlatıcı olma özelliği bulunan meyan kökü, cilde son derece iyi gelmektedir. Cildin düzenli olarak nemlenmesini sağlar, yatıştırır ve nemli tutar.

Meyan Kökü Maskesi

Gerekli Malzemeler:

Maskeyi hazırlamak için gereken malzemeler; 3 tatlı kaşığı meyan kökü tozu ve 1 çorba kaşığı süt.

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Yukarıdaki belirtilen ölçülerde malzemeleri uygun büyüklükte cam bir kasenin içerisine alalım ve macun kıvamı elde edene kadar güzelce bir karıştıralım. Elde ettiğimiz maskeyi cildimize sürün. Yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar beklettikten sonra güzelce yıkayıp durulayalım.