Meme Dikleştirme Ameliyatının En Popüler Sebepleri

Meme dikleştirme ameliyatının sebepleri genelde memenin sarkmasıdır. Bu yüzden birçok farklı yaş grubundaki kişiye uygulanır.
Meme Dikleştirme Ameliyatının En Popüler Sebepleri

Meme dikleştirme ameliyatının sebepleri son derece fazladır. Çünkü birçok kişi, doğuştan ya da sonradan oluşan meme sarkmalarının düzelmesi için ameliyat yaptırmaktadır. Operasyonun genel sebepleri arasında yer alan birçok durum olsa da asıl sebep memenin sarkmasıdır. Memede sarkma gibi durumların yaşanması halinde kalıcı bir çözüm için mutlaka uzmanlarımızdan yardım alabilirsiniz. Memenin sarkması birçok nedenden kaynaklanır. Bunlar:

  • Memenin zamanla gevşemesi ve yer çekiminden etkilenmesi
  • Emzirme sonrası sarkmaların yaşanması
  • Aşırı kilo kaybı sonrası memede sarkma görülmesi
  • Memenin zaman içinde yumuşaması ve sarkması

Bu tür durumlarda memenin sütyen gibi desteklerle toparlanması mümkün olmaz. Bu durumda meme dikleştirme ameliyatı yapılarak memenin toparlanması hedeflenir. Böylece meme kalıcı olarak dikleştirilebilir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme sadece cerrahi olarak yapılan bir estetik operasyondur. Bu operasyon konusunda detaylı bir araştırma yaparak bilgi edinebilirsiniz. Doğru doktoru bulduğunuzda en kısa sürede size yardım edecek olan uzmanlar, meme dikleştirme ameliyatı konusunda uygun olup olmadığınızı araştıracaktır. Bazı durumlarda sadece protez uygulamasının yeterli olduğu bilinir. Ancak bazı durumlarda ise komple bir cerrahi müdahalenin söz konusu olduğundan bahsedebiliriz.

Bu durumda meme ucunun komple çıkarılarak sarkan meme derisinin toparlanması, daha sonra meme ucunun daha üst bir bölüme dikilmesi söz konusu olacaktır. Oldukça önemli bir ameliyat olduğundan memedeki asimetri sorunlarının da giderilmesi gerekeceğini bilmelisiniz. Operasyondan sonra memeye sargı yapılarak yaranın iyileşmesi beklenir. Daha sonra kontroller sürdürülerek kişinin iyileşme süreci takip edilir.

Meme Dikleştirme İz Yapar Mı?

Meme dikleştirme iz yapan bir ameliyattır. Çünkü meme ucu tamamen çıkarılır ve meme toparlanır. Bu toparlama sürecinden sonra iyileşme yüksek olsa da izler kalıcıdır. Zamanla hafifleyen bu izler lolipop şeklinde olacaktır.

Hem dikleştirme hem de toparlama konusunda çözüm bulmanız için hassasiyet gerektiren bir konudur. Çünkü iz yapabilen ve oldukça büyük bir deneyim gerektiren bu durumun bilinçli olarak tercih edilmesi gerekir. Meme dikleştirme ameliyatı günümüzde estetik cerrahlar tarafından yapılmaktadır.