Meme Ağrısı Neden Olur? Meme Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Birçok kadında görülen meme ağrısı tıbbi olarak mastalji olarak adlandırılmaktadır. Bu ağrının oluşma sebepleri sadece bir nedenden değil birden çok nedene bağlıdır. Adet döngüsü geçiren kadınların birçoğunda genellikle meme ağrısı oluşabilmektedir. Fakat bu ağrılar çok fazla kendisini göstermesi önemli rahatsızlıkların nedeni olarak da görülebilir.
Meme Ağrısı Neden Olur? Meme Ağrısı Nedenleri Nelerdir?
Adet döngüsü bittikten sonra meme ağrısı devam ediyor ise bu rahatsızlığı tetikleyen farklı sağlık problemleri olabilir. Eğer adet döngüsü esnasında oluşan ağrının haricinde uzun ve daha şiddetli bir ağrı hissediliyor ise profesyonel bir yardım almakta büyük fayda bulunacaktır.

Meme Ağrısı Nedir?
Bana ağrıları genellikle keskin ve yanma olacak şekilde hissedilmektedir. Bu ağrılar oluştuğu zaman kişiler de gerginlik ve hassasiyet şeklinde bir takım problemleri de ortaya çıkabilmektedir. Meme ağrıları adet döngüsünün bir parçası olarak görülebilir. Adet döngüsünün başladığı ya da seyir gösterdiği süreçlerden meme ağrılarının olması gayet doğal bir durumdur. Adet sürecinde genellikle her iki memede şişme ve ağrılar oluşabilmektedir. Eğer ağrılar adet döneminden sonra devam ediyor ise bu süreç uzun bir süreç ise adetten kaynaklı olmayan sebeplerden meme ağrıları ortaya çıkmaktadır. Bu sorunun oluşma sebeplerinin başında hormonal bozukluklar gelmektedir. Meme ağrıları iyi ya da kötü tümör varlığını ya da yumurtlama bozuklukları şeklinde daha birçok nedenden kaynaklanabilir.

Meme Ağrısı Belirtileri Nelerdir?
• Meme ağrısı genellikle adet döngüsü ile bağlantılıdır.
• Memede şişkinlik gerginlik şeklinde problemler oluşabilmektedir.
• Memelerin şişerek büyümeleri.
• Ağrıların adet kanaması daha başlamadan 2 hafta önceden başlaması ve adet kanamalarının oluşması ile birlikte ortadan kaybolması.

Meme Ağrısı Nedenleri Nelerdir?
• Süt kanallarında oluşabilecek tıkanıklıkları ya da enfeksiyonel rahatsızlıklardan kaynaklarına bilmektedir.
• Dar ve rahatsız edici ya da tahriş edici kıyafetlerin giyilmesi.
• Kısırlık tedavisi için kullanılmakta olan ilaçlardan kaynaklı nedenler.
• Meme kanserinden kaynaklı nedenler.
• Emzirmeden kaynaklı oluşabilecek nedenler.
• Menopoz döneminden sonra kullanılmış olan nötrojen ve buna benzer hormon tedavilerinin oluşturduğu nedenler.

Meme Ağrısı Teşhisi Nasıl Konulur?
Meme ağrıları birkaç haftadan daha uzun bir sürede kendisini gösteriyor ise ve memelerin sertleşerek ağrılarına devam ettiği görülüyor ise bir doktora başvurmak en doğru seçim olacaktır. Doktor genellikle fiziksel muayene yaptıktan sonra gerekli ilaç ya da farklı tedavi seçenekleri ile nedenleri anlamaya çalışmaktadır. Meme kanseri riskinden kaynaklı olarak ultrasyon ve mamografi şeklinde birçok işlem yapılarak nedenler daha net bir şekilde öğrenilmektedir. Eğer bir kitle bulunuyor ise bu kitle patolojiye gönderilerek incelenmektedir.

Meme Ağrısı Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?
Memelerin büyüklüğüne kaynaklı olarak oluşan ağrılar için özel olarak kullanılan kalıplı ve destekli sütyenler kullanılabilmektedir. Tedavi yönteminin belirlenebilmesi için bir doktordan doğru bir teşhisin konulması gerekmektedir. Kişilerin kendilerinin üreteceği çözümler genellikle doğru bir seçim değildir.