Melazma Nasıl Oluşur? Kendimizi Nasıl Korumalıyız?

Aslında pekte yabancı olmadığımız malezma kelimesi mutlaka her kişinin yüzünde olan koyu lekeleri işaret ediyor. Kadın erkek fark etmeden herkesin mutlaka aynaya baktığında çenesinde, alnında, yanaklarda özellikle yüz bölgesinde olan koyu lekeler olduğunu söyleyebiliriz.
Melazma Nasıl Oluşur? Kendimizi Nasıl Korumalıyız?
Kadınların bu problemi daha sık yaşadığını ve %90 oranında malezma sorununu yaşayanları kadınlar oluşturuyor. Özellikle koyu renkli ten rengine sahip insanların daha yatkın olduğunu ve riskin arttığını söyleyebiliriz. Genetik olarak da çok önemli bir yere sahip olan malezma rahatsızlığı sebebi olarak da sayılan nedenler arasında yer alıyor.

Malezma Cilt Sorununun Sebepleri Nelerdir?

Malezma bir cilt rahatsızlığı olarak tanımlanıyor. Yüz çevresinde çıkan koyu ve istenmeyen lekeler özellikle kadınların korkulu rüyası olarak biliniyor. Lekeleri kapatmak için yoğun fondöten kullanan veya cilt bakımı yaptıran kişiler oldukça fazla. Peki, malezma cilt sorunları neden olur ve sebepleri nelerdir? Malezma cilt sorununun aslında en önemli bilinen iki nedeni var. İlk olarak herkes tarafından bilinen UV ışınları güneş ışınlarının yüzümüzdeki zararlı etkiler olarak biliniyor. Diğer önemli nedeni ise genetik sorunlar ve hormonlarda yaşanan sorunlar olarak sebepleri sıralanabilir. Aynı zamanda yine bilinen önemli sebepler arasında güneş kremi kullanmamak ve doğum kontrol hapı gibi farklı sebeplerde bulunuyor. Tüm bu sebepler ve olumsuz hava koşulları sebepleri başta olmak üzerek telefon ışıklarının da malezma oluşumunda sebebi olabileceğini uzman kişiler tarafından belirtiliyor.

Doğru Zamanda Malezmadan Korunmanın Önemi

Tüm mevsimlerin mutlaka cilde zararları bulunuyor. Özellikle artan sıcaklar nedeniyle yaz mevsiminin çok fazla zararları var. Bu zararlı etkilerden cildimizi korumak ve güneş lekeleri ve malezma cilt sorunlarına karşı korumalıyız. Yüksek faktörlü güneş kremlerini mutlaka yüzümüze kullanmalıyız. Güneş kremleri 50 faktör olmalıdır. Öğle vakitleri olan 12 ve 3 arası güneşe çok çıkmamak güneşin en zararlı etkilerinden uzak kalmanızda oldukça etkilidir. Ve bu zararlı etkiler koyu lekelere dönüşüyor. Her mevsime özel doğal cilt bakımları yapılması gerekiyor. Peeling, cilt bakımı, maskeler ve cilt serumları gibi birçok cilt ürünlerinden faydalanmalıyız.