Mayalamaya gerek yok! Bayatlamayan 15 dakikada poğaça yapımı

Mayalamaya gerek yok. Uzun süre bayatlamayan kısa sürede pişen poğaça tarifi geldi.
Mayalamaya gerek yok! Bayatlamayan 15 dakikada poğaça yapımı

Kısa süre içinde yapılan bu poğaçanın mayalanma derdi yok. Kısa sürede kıtır kıtır poğaça tarifi. Bu tarif oldukça kolay ve uğraştırmıyor. Üstelik hemen bayatlamıyor. Çeşitli iç harçları ile kısa sürede yapılabilir. Habersiz misafir geldiğinde hemen 15 dakika içinde yapılabilir. Peki bu poğaça için hangi malzemeler gerekiyor? Nasıl yapılıyor?

Günlerce bayatlamayacak olan bu poğaça tarifi hayatınızı kurtaracak. Acil anlarda hemen yapılabilecek olan bu poğaça için tüm malzemeler ve yapılış şekli tek tek anlatılmıştır.

GEREKLİ MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta ( sarısı ayrılacak )
3 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-3,5su bardağı un (aldıkça azara azar ekleyin)

Harcı için ise şu malzemeler gerekiyor;

100 gram peynir
1/3 demet maydanoz

YAPILIŞI!

Yukarıdaki malzemeler ile bayatlamayan mayalanmaya gerek olmayan poğaçanın yapımı şu şekildedir;

Yoğurdu, yumurta akını ve sıvıyağı bir kaba alıp karıştırın. Ardından diğer tüm malzemeleri ekleyin. El ile yoğurun. Ele yapışmayana kadar yoğurmak oldukça önemlidir.

Daha sonra ayrı bir kapta iç harcı için peynir koyduğunuz kaba maydanozu ince ince kıyın. Daha sonra hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp içerisine harcı ekleyip kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Daha sonra yumurta sarısını sürüp üzerinde küncü ya da susam ekleyin. 180 derecelik fırında yaklaşık 15/20 dakika kadar pişirin.

mayasiz-pogaca-tarifi.jpg

Bu tarz haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere sunmaya gayret ediyoruz. Bizi takip etmeyi unutmayın.