Manisalı kadınlar tişörtleri çanta yaparak paraya dönüştürdü!

İş değiştiren bir firmadan kalan hiç kullanılmamış 3 bin tişört Manisalı kadınlara gelir kapısı oldu.
Manisalı kadınlar tişörtleri çanta yaparak paraya dönüştürdü!

İzmir'de faaliyet gösteren bir şirketin isim değişikliğine gitmesi nedeniyle elde kalan sıfır 3 bin tişört geri dönüşüm projesiyle Manisalı kadınlara umut oldu. Manisalı kadınlar tişörtleri çantaya çevirirken bu sayede ek gelir kazanma imkanı elde etti.

Kadınların ürettikleri çantalardan kalan ve kırpıntı olarak adlandırılan parçalar ise barınaklarda yaşayan hayvanlara yatak yapmak için kullanıldı. Dikiş kursuna katılan kadınlar bu sayede kendi kazançlarını elde ederken elde kalan tişörtlerde çöp olmaktan kurtarıldı.

MANİSALI KADINLARDAN ÖRNEK PROJE!

İzmir’de faaliyet gösteren bir firmanın isim değiştirmesinin ardından elinde kalan hiç kullanılmamış 3 bin adet tişört ileri geri dönüşüm yöntemiyle Manisalı kadınların elinde çantaya dönüşürken kırpıntı denilen kalan kumaş parçaları da barınaktaki hayvanlar için yatağa dönüşüyor.

manisa-2.jpg

Geçtiğimiz yıl Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi ve Manisa Kadın Kooperatifi tarafından ortak açılan dikiş kursuna katılarak yetenekleriyle ön plana çıkan 6 kadını bünyesine alan Manisa Kadın Kooperatifi kadınlardan oluşan bir üretim grubu kurdu.

manisa-3.jpg

İzmirli bir firmadan ileri geri dönüşüm işi alarak hiç kullanılmamış tişörtleri alışveriş çantasına, kalan parçaları da barınaktaki sokak hayvanları için yatak olarak üretmeye başlan üretim grubundaki kadınlar, bir yandan seri bir şekilde üretim yaparken, bir yandan da aile bütçelerine de destek sağlamanın mutluluğunu yaşıyor. Kadın kooperatiflerinde yürütülen faaliyetler dikkat çekerken bu kurslara katılan kadınlarda ek gelir elde etme imkanı kazandı.