Liposuction zayıflatır mı?

Liposuction bir çeşit yağ yakma yöntemidir. Son dönemlerde zayıflama yöntemi olarak Liposuction kullanılsa da zayıflatıp zayıflatmadığı birçok kişiyi şüpheye düşürmektedir.
Liposuction zayıflatır mı?

Liposuction, yağ şekillendirme olarak bilinen ve fazla yağları yakarak vücudun bazı bölgelerini incelten bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde kişiler fazla yağ bulunduğunu düşündüğü bölgeleri aldırarak daha oranlı bir vücut şekline sahip olabilir.

Liposuction yöntemini genelde obezite hastaları ve kilo kontrolü sağlanamayan hastalar kullanır. Böylelikle çok fazla zahmete girmeden fazla kilolarından kurtulan hastalar beslenmesine dikkat ettiği sürece fazla yağlarından kurtulabilirler.

Vücudun Çeşitli Bölgelerine Liposuction Uygulanabilir

Liposuction, vücudun herhangi bir bölgesine uygulanabilir. Nerede yağ fazlalığı olduğunu düşünüyorsanız o bölgedeki yağları aldırabilirsiniz. Liposuction yönteminin en çok uygulandığı bölgeler arasında ise; karın, bel, kol, boyun, sırt, göğüs, kalça, baldır, bacak, yanak, çene altı ve diz kapağının iç tarafı yer alır. Bu bölgelerde aşırı yağ biriktiği zaman şekilsiz bir vücut görüntüsü oluşur. Birçok hasta da bu şekilsiz vücut görüntüsünden rahatsız olarak yağlarını yaktırarak kısa yoldan kilo verme yönüne gitmektedir.

Liposuction tek başına bir cerrahi işlem olarak yapılabileceği gibi diğer estetik işlemleri ile de yapılabilir. Göğüs küçültme ve göğüs büyültme ile karın gerdirme gibi cerrahi işlemler ile aynı anda Liposuction işlemi gerçekleştirilebilir.

Liposuction İle Sağlığınıza Dikkat Edin

Liposuction işlemi yaptırdıktan sonra belli bir süre düzenli olarak egzersiz ve spor yapmalısınız. Bununla birlikte yiyip içtiklerinize de dikkat etmelisiniz. Aşırı yağlı, aşırı tuzlu ve aşırı tatlı yiyeceklerden bir süre uzak durmalısınız. Ayrıca Liposuction bir selülit işlemi değildir. Birçok kişi selülit ile Liposuction işlemini karıştırsa da ikisi çok farklı şeylerdir.

Liposuction operasyonuna girdiğinizde vücudunuzdaki fazla yağlar bir şırınga ile çekilir. Vücudunuzdan fazla yağlar gideceği için zamanla vücudunuz daha iyi şekil alır. Bu süreç hastadan hastaya değişiklik gösterir. Kimi hastada 1 ayda sonuç verirken kimi hastada bir haftada sonuç vermektedir. Özel hastanelerde Liposuction işlemi yaptırarak fazla yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. Böylece daha şık bir fiziğe de sahip olabilirsiniz.