Liposuction İle Erimeyen Yağlardan Kurtulmak Mümkün

Kilo sorunu çok sayıda insanın ortak problemi olup özellikle erimeyen yağlardan kurtulman son derece zordur.
Liposuction İle Erimeyen Yağlardan Kurtulmak Mümkün

Erimeyen yağlardan kurtulmak için uygulanan birçok yöntem vardır. Bunlar içerisinde en çok tercih edilen ve en etkili yöntemlerden biri liposuction olarak bilinir. Yağ aldırma uygulaması olarak da isimlendirilen bu yöntemde vücudun belli bölgelerinde fazlalık olan yağlar cerrahi operasyon ile alınır. Uygulamanın istenilen sonucu verebilmesi için alanında profesyonel kişiler tarafından yapılması gerekir. İğne ile deri altına girilmesi şeklinde uygulanan yöntemde yanlış uygulamalar ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle yöntemin başından sonuna kadar uzman ile hasta ilişkisi dengeli şekilde ilerlemeli, verilen önerilere eksiksiz olarak uyulmalıdır.

Erimeyen Yağlara Karşı Liposuction Yöntemi

Basit ve yaygın bir yöntem olan liposuction uygulaması bölgesel yağ aldırma operasyonu olarak da bilinir. İşlem ortalama bir iki saat sürmekte olup ameliyat sonrasında hasta birkaç saat içerisinde taburcu edilir ve günlük yaşamına devam eder. İşlem sırasında genellikle eriyen dikiş ipleri kullanıldığından hastalar sonradan dikiş aldırma gibi bir işlemle uğraşmazlar. Ameliyat izleri bandaj ve korse ile sarılır ve iz oluşumunun en aza inmesi sağlanır.

Yağ aldırma operasyonlarında her zaman hasta memnuniyetine önem verilir. Bunu sağlamak ve beklentileri karşılamak adına operasyon öncesinde hasta ile hekim arasında bir görüşme gerçekleştirilir. Elde edilen verilere göre operasyon planlaması yapılır.

Liposuction Yöntemi Nasıl Uygulanır?

Bölgesel yağ aldırma operasyonu olan Liposuction Yöntemi ile ortaya çıkan sonuç vücuttan vücuda farklılık gösterebilir. İstenilen sonucun elde edilebilmesi için hasta ameliyat öncesinde detaylı muayeneden geçirilir. Doktor tarafından verilen talimatlara eksiksiz olarak uymak istenilen görünümün elde edilmesini kolaylaştıracaktır. Genellikle çok sayıda kişi daha bütün bir görünüm olması adına Liposuction uygulamasının ardından karın estetiği operasyonu da yaptırır. Ancak bunun yapılabilmesi için hastanın vücut yapısının ve değerlerinin operasyonlar için uygun olması gerekir. Bu amaçla hastaya çeşitli testler ve tetkikler yapılır. Test sonuçları olumluysa operasyonlar gerçekleştirilir ve hasta daha fit ve estetik bir görüntüye sahip olur.